İbrahim Halil ER

İbrahim Halil ER

FETİH HADİSİ EMEVİLER Mİ UYDURDU?

Koca koca ilahiyat ve tarih profesörleri böyle buyuruyor. İşin ilginç yanı bizimkilerin her şeyi çalıntı olduğu gibi bu görüşte çalıntıdır. Bu sözü ilk kez dillendiren Mısırlı Muhammed Ebu Reyye'dir. 

Bu söz bir iddia olup, iddiayı ortaya atanın kanıtlaması gerekir. Malesef herhangi bir kanıt öne sürülmemiş olup bir iftiradan öteye geçmemiştir. 

Bu nedenle tartışmaya bile değmez. Biz insanların egoları, nefretleri veya işkembeden salladıklarını tartışmayız. Varsa bir delilleri ortaya koysunlar. Tek delilleri zan (kişisel düşünce/sübjektif)'a dayanmaktadır. Hz. Muaviye'nin oğlu Yezid'in ilk fetih seferin komutanı olmasından dolayı bu hadis uydurulmuştur diyerek aynı zamanda bir sahabeye de iftira atma cesaretini bulmuş olmaktadırlar.

Eğer o dönemde böyle bir hadis uydurulmuş olsaydı yani gerçekte böyle bir hadis olmasaydı, henüz hayatta olan sahabeler itiraz etmez miydi?

*****

Bir ateistle diyalog

Ateist oldugunu soyledi. Kendisini hakli cikarmak icin bir suru laf zirvaldi. 
Soyle bir baktim kendisine. Konusmaya ve laf anlatilma musait mi diye? 
Kalin kafali ve sartlanmis oldugunu gordum. Ne soylesem bir cevap verecekti. Gardini almisti.
Derken Allah'in,
Cennet ve cehennemin olmadigini soyledi.

Hemen onu dumura ugratacak soruyu sordum:
Ya varsa!
Hı dedi. Dusundu. Verecek cevap aradi. Bulamadi. Bitmisti.
Devam ettim. Yoksa bizim kaybedecek bir seyimiz yok. Peki Ya Varsa?
Eger varsa biz kazanacagiz. Ama sen ebedi olarak kaybedeceksin. Geriye donup hatalarini da duzeltemeyeceksin. Halbuki bir kelime tevhid soyleyerek ve namaz kilarak kendini garantiye alabirsin.

Ek
Benim bu cikisimi beklemiyordu. Gorusunu curutmek için bir suru akli ve ilmi delil getirecegimi bekliyordu. Kendisini ona gore hazirlamisti. Benim direk dalisim tum savunmasini yikti.
Ben onu terk ederken o kendi kendine 
YA VARSA diye soyleniyordu.
Suphe onu hakikate ulastiracaktir...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.