Fikir Elon’dan geldi, Çin Çalışıyor! Hedef : Saatte 1000 kilometre

Fikir Elon’dan geldi, Çin Çalışıyor! Hedef : Saatte 1000 kilometre

Çin'deki ultra hızlı hyperloop treni geçen yıl ilk test sürüşlerini tamamladı. Şanşi eyaletinde gerçekleştirilen test sürüşünde tren saatte 500 kilometre hıza ulaştı.

Çin'deki ultra hızlı hyperloop treni geçen yıl ilk test sürüşlerini tamamladı. Şanşi eyaletinde gerçekleştirilen test sürüşünde tren saatte 500 kilometre hıza ulaştı. Yeni nesil ulaşım aracının nihai amacı ise yolcuları ve kargoları saatte yaklaşık 1000 bin kilometre hızla gidecekleri yere ulaştırmak.

Hyperloop tesisinin inşaatı için çalışmalar 2022 yılı Nisan ayında başladı. Testler Datong bölgesindeki bir test hattında yapıldı. Trenin test edildiği tesisi inşa eden savunma firması Çin Havacılık Bilimleri ve Endüstrisi Kurumu, ilk denemelerde "her şeyin yolunda gittiğini" açıkladı. Datong'daki Hyperloop tünelinin önümüzdeki yıllarda genişletilerek 60 kilometreye kadar çıkarılması ve saatte 1000 kilometre hıza ulaşabilen manyetik raylı trenlerin geliştirilmesi hedefleniyor. Proje planlandığı gibi giderse tren, dünyanın en hızlı ulaşım teknolojisine sahip olacak.

Bilindiği gibi manyetik kaldırma teknolojisi, trenlerin raylara temas etmeden hareket etmesini sağlayarak yüksek hızlı trenlerdeki sürtünmeye bağlı aşınmayı önlerken, hyperloop tünelleri de hava basıncının vakumla düşürülmesi sayesinde sürtünmeyi azaltarak trenlerin 1200 km'ye kadar yüksek hızlara çıkılabilmesini sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.