Filistinlilerin ''felaketi'' olan Nekbe'nin üzerinden 72 yıl geçti !!!!

Filistinlilerin ''felaketi'' olan Nekbe'nin üzerinden 72 yıl geçti !!!!

İsrail'in bağımsızlığının Filistinlilerin ise ''felaketi'' olan Nekbe'nin üzerinden 72 yıl geçti. Detaylar haberin devamında...

İsrail'in bağımsızlığının Filistinlilerin ise ''felaketi'' olan Nekbe'nin üzerinden 72 yıl geçti. 

Nekbe Günü: Filistinliler, 14 Mayıs 1948'de İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi ve Filistinlilerin zorunlu göçe tabi tutulması nedeniyle 15 Mayıs'ı ''Nekbe'' olarak anıyor.

İsrail'in kuruluşuyla vatanların büyük kısmını kaybeden Filistinliler, o tarihte nüfuslarının yüzde 67'sine tekabül eden 957 bin kişinin sürülmesine sahne oldu.

72 yıldır nüfus artışlarının da etkisiyle Filistinli mültecikerşn sayısı dünya genelinde 6 milyon 20 bine ulaştı. Bunların yaklaşık 5.3 milyonu Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansına (UNRWA) kayıtlı durumda.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.