Göksun’da 350 sosyal konut için 877 kişi başvurdu

Göksun’da 350 sosyal konut için 877 kişi başvurdu

Başvuruları geçtiğimiz Aralık ve Ocak aylarında yapılan TOKİ Sosyal Konutları Projesinin hak sahiplerinin belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor.

Kahraman Maraş haber - Başvuruları geçtiğimiz Aralık ve Ocak aylarında yapılan TOKİ Sosyal Konutları Projesinin hak sahiplerinin belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından başvurusu kabul edilenlerin listenin 17 Şubat tarihinde yayınlanmasının ardından gözler çekilecek kuraya çevrildi.

Göksun’a 350 Konut İnşa Edilecek

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın’ın, birinci ve ikinci dönem projeleri arasında yer alan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın destekleriyle hayata geçirilen, ‘Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut’ projesi kapsamında dahil edilen Göksun Toplu Konut projesi ile Kahraman Maraş'ın Göksun ilçesinde toplam 350 konut inşa edilecek.

Sosyal Konutlar İçin 877 Kişi Başvurdu

Göksun’da inşa edilecek 245’i 2+1, 105’i 3+1 olmak üzere toplam 350 Sosyal Konut için yapılan başvuruların listesi TOKİ Başkanlığı tarafından ilan edildi. İlan edilen listeye göre ilçemizde 877 kişinin konut almak için başvuruda bulundu, bunlardan 16 kişinin başvurusu reddedilirken, 2+1 konutlar için 382 kişinin, 3+1 konutlar için ise 479 kişinin başvurusu kabul edildi.

Göksun’daki Kontlar Nereye Yapılacak?

Toplam 861 kişinin başvurusunun kabul edildiği 350 Sosyal Konut, yatay mimari anlayışla, mahalle ve komşuluk kültürüne uygun 2+1 ve 3+1 planında yapılacak. Konutlar Yantepe Mahallesinin, Göksun-Elbistan karayolu 4’üncü kilometresindeki Çataptepe mevkiinde 205 nolu parselde inşa edilecek.

Şimdi vatandaşlar büyük bir heyecanla 2020 TOKİ kura çekimi ne zaman sorusunun cevabını arıyor. Şubat ayının son haftasında kura çekiminin yapılması bekleniyor!

TOKİ kura çekimi nasıl yapılacak?

“Hak Sahibi Belirleme Kurası” noter huzurunda; TOKİ yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecektir.
1) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının %10'u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

2) “En Az %40 Engelli Vatandaşlara” konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

3) Diğer Konut Alıcı Adayları için TOKİ genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

Kura çekiliş yeri ve programı daha sonra açıklanacaktır. Çekilecek kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 5 (beş) iş günü sonrasında Başvuru yapılan Bankanın yetkili Şube'lerinden geri alabilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.