Grip Aşısı Hastalıklardan Korur Mu?

Grip Aşısı Hastalıklardan Korur Mu?

Grip aşıları son zamanlarda en fazla popüler olan sağlık konularından sadece bir tanesi ancak birincisi. Özellikle Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıllarda yaptırılan grip aşıları vatandaşlar tarafından büyük korku yaşatıyordu.

Şimdilerde ise vatandaşlara devamlı olarak aşı olmaları yönünde yapılan uyarılar ve her sene aşırı grip olunuyor ise Ekim ayının ortalarında mutlaka grip olmamak adına aşı vurulması gerektiği ifade edilirken grip aşısının düzgün bir eczanede ve düzgün bir günde olunması gerektiği hastalıklı olunan günlerde özellikle adet günlerinde olunmasının bir takım yan etkilerinin söz konusu olabileceğine değinildi.

Uzmanlara göre grip aşısı hastalıklardan koruyor ancak eğer ki çok soğuk ve çok fazla salgın olan bir ortamda durulduğunda koruma derecesi tartışma konusu oluyor, zira uzmanlar grip aşılarının %50 oranında dahi korumadığını ve sadece gripten koruduğuna değinerek bunun da her insan üzerinde olmadığını ve şansa dayalı bir durum olduğunu ifade ediyor. Bir çok insanın merakla sorduğu bir soru olan ''grip oldum aşı olabilir miyim?'' sorusuna ise uzmanlar net olarak bir yanıt vermemekle beraber grip olduktan sonra aşı olunması tavsiye edilmiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.