Güneydoğu'da Devlet Desteği - Ticaret Canlanıyor

Güneydoğu'da Devlet Desteği - Ticaret Canlanıyor

Hükümet, Silopi, Cizre, Sur gibi, operasyonların tamamlanma noktasına geldiği yerlerde yapılan analizlerde, çalışmaların üç boyutlu olarak yürütülmesi kararlaştırıldı.

HDP’li belediyelerin hizmet götürmediği Silopi, Cizre ve Sur’da altyapı yenileniyor. Evleri yıkılanlara kira yardımı yapılıyor, ticaret canlandırılıyor.

Hükümet, Silopi, Cizre, Sur gibi, operasyonların tamamlanma noktasına geldiği yerlerde yapılan analizlerde, çalışmaların üç boyutlu olarak yürütülmesi kararlaştırıldı. Çalışmalarda şu üç hassasiyet öne çıktı. Hükümetin önceliklerinden ilki fiziki ortamı iyileştirme. Yapılan tespitlerde, yerel yönetimlerin üzerine düşeni yapmadığı, çok çarpık bir şehirleşme olduğu, evlerin, işyerlerinin, caddelerin gelişmelerden zarar gördüğü yönünde. 

EĞİTİM VE SAĞLIK 

Buralarda terörden yıkılan yerlerin yerine yenileri yapılırken, yeşil alandan sosyal donatılara, oyun alanlarından yeni binalara kadar fiziki ortam için planlamalar devreye sokuluyor. Çalışmanın ikinci boyutunu sosyal alanda yapılan çalışmalar oluşturuyor. Kısa vadede, evini terk etmek zorunda kalan vatandaşlara yönelik bin TL’ye yakın barınma ve gıda desteği sağlanıyor. Eğitim ve sağlık hizmetlerinin daha güçlü sunulması için de, ilgili bakanlıklarla çalışma yapılıyor.

Esnafa destek sürecek

Hükümet, ekonomi ve istihdam  üzerinde de duruyor. Esnafa yönelik desteklere yenileri eklenecek. İş dünyasına, organize sanayi, küçük sanayiler oluşturularak destek verilecek. Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimle işbirliğinin özellikle bu ilçelere dönük güçlendirilmesi üzerinde duruluyor.

Kaynak: Hur24.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.