Hakkari Şemdinli'de HDP'den Zafer Şenliği

Hakkari Şemdinli'de HDP'den Zafer Şenliği

HDP ilçe örgütü binası önünde toplanan gruplar buradan yöneticiler tarafından minibüslerle yurttaşlar şenliğin yapılacağı Çevre (Bayê) Köyüne taşındı.

ŞEMDİNLİ - 1993-1994 yıllarında güvenlik gerekçesiyle boşaltılan ve aradan geçen zamana rağmen doğal yapısını koruyan Hakkâri’nin Şemdinli ilçesine yaklaşık 60 kilometre mesafe bulunan Çevre (Bayê) Köyünde Şemdinli Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe Örgütü'nün birlikte organize ettiği 'Demokrasi ve Zafer Şenliği'nde yurttaşlar doyasıya eğlendiler.

hakkari-geneli-resmi-olmayan-ilk-sonuclar.jpg

HDP ilçe örgütü binası önünde toplanan gruplar buradan yöneticiler tarafından minibüslerle yurttaşlar şenliğin yapılacağı Çevre (Bayê) Köyüne taşındı.

Şenlikte ilk olarak konuşan DBP ilçe eş başkanı Davut Evin, "2012 yılında Şemdinli, Hakkari ve Çukurca'da başlayan devrimci halk savaşının sebebidir bu zaferimiz. Eğer ki bugün bir zafer elde edilmiş ise ve biz burada bir araya gelmişsek, bu Kobani zaferinde şehit düşen Arin Mirxan'ın sayesindedir." dedi.

Daha sonra konuşan HDP ilçe eş başkanı Galip Geylani, "7 Haziran'da yeni bir tarih yazıldı. 7 Haziran'da önderliğe, Kürdistan dağlarında bulunan gerillalara, cezaevlerinde bulunan siyasi tutsaklara güzel bir müjde vereceğiz dedik. Allah'a çok şükürler olsun ki, bu günleri bu müjdeyi Kürt halkına gösterdi" diye konuştu.

Son olarak konuşan HDP Hakkari milletvekili Abdullah Zeydan ise, "Bu seçim büyük ve tarihi bir fırsatı önümüze getirdi. Biz de Kürt halkı olarak bu tarihi fırsatı önemseyip iyi değerlendirmeliyiz. Çok şükür bu fırsatı da elde tutup birlik ve beraberliğimizi kurduk. Kuzey Kürdistan ve Türkiye'de barış, özgürlük isteyen kardeşlerimizle birlikte büyük bir birliktelik elde ettik. Erdoğan ve AKP üzerimizde çok zulüm, zorbalık ve katliam yaptı. Kobani ve Şengal'de DAİŞ'e verdiği destekleri gözümüzle gördük. Biz de yemin etmiştik ve bunların hepsini 7 Haziran'da Erdoğan'ın burnundan çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

Şenlikte Amed NÇM sanatçısı Mesut Gever, Gever NÇM sanatçıları ve Şemdinli Guldexwin Kültür Merkezi sanatçıları sahne alırken, katılımcılar yöresel kıyafetlerle halay çekti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.