Prof. Dr. Seyit Mehmet ŞEN

Prof. Dr. Seyit Mehmet ŞEN

HENDEK SAVAŞI YA DA AHZÂB GAZVESİ!

(1Mart-24 Mart)

İslam tarihinin başlangıcında,

O Güzel Nebi’nin (sav) komutan olduğu İslam ordusunun yaptığı en zor, en netameli, en büyük savunma savaşıdır.

“Kureyşliler, Hayber yahudileri, Gatafânlılar, Fezâreliler, Esedoğulları ve Süleymoğulları gibi birçok grubu ifade etmek için Kur’ân-ı Kerîm’de kullanılan “ahzâb” (hizipler, gruplar) tabirinden dolayı bu savaşa Ahzâb Gazvesi adı da verilir.” (İslam Ansiklopedisi)

Hicretten sadece beş yıl sonra 1-24 Mart 627 tarihleri arasında yapılan bu savaş Kur’an’da şöyle anlatılır:

“Ey iman edenler!

Allah’ın size olan nimetini hatırlayın; hani size ordular saldırmıştı da biz onlara karşı bir rüzgâr ve sizin görmediğiniz ordular göndermiştik. Allah ne yaptığınızı çok iyi görmekteydi.

Onlar hem yukarınızdan hem de aşağı tarafınızdan üzerinize yürüdükleri, gözler yıldığı, yürekler gırtlağa dayandığı ve siz Allah hakkında türlü türlü şeyler düşündüğünüz zaman, işte orada iman sahipleri imtihandan geçirilmiş ve şiddetli bir sarsıntıya uğramışlardı.

O zaman münafıklarla kalplerinde hastalık bulunanlar, ‘Meğer Allah ve resulü bize sadece kuru vaadlerde bulunmuşlar’ diyorlardı” (Ahzâb; 9-12)

“Allah, o inkâr edenleri hiçbir fayda elde edemeden öfkeleriyle geri çevirdi.

Allah’ın yardımı savaşta müminlere yetti.

Allah güçlüdür, mutlak galiptir.”

(Ahzâb; 25)

*

Tam da bugünlerde yapılan bu savaşı kaynak kitaplardan mutlaka okuyun ve bu mübarek günlerde milletimiz, devletimiz, ülkemiz için çokça dua edin.

Sonra şöyle deyin:

Allah var, kaygı yok!

Elhamdülillah!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.