HOLLANDA TÜRKİYE'DE HIZLI BÜYÜYOR :  HOLLANDA'LI VİTOL GRUBU PETROL OFİSİNİ SATIN ALDI

HOLLANDA TÜRKİYE'DE HIZLI BÜYÜYOR : HOLLANDA'LI VİTOL GRUBU PETROL OFİSİNİ SATIN ALDI

Avusturyalı enerji şirketi OMV, yüzde 100 hissesine sahip olduğu Petrol Ofisi'ni 1 milyar 368 milyon euroya Hollandalı Vitol Grubu'na sattı.

Avusturyalı enerji şirketi OMV, yüzde 100 hissesine sahip olduğu Petrol Ofisi'ni 1 milyar 368 milyon euroya Hollandalı Vitol Grubu'na sattı.

OMV'nin geçen yıl satışa çıkardığı Petrol Ofisi,Türkiye akaryakıt pazarında yüzde 24 ile en yüksek payı elinde bulunduruyor.

Petrol Ofisi, halihazırda 1.700'ün üzerinde akaryakıt istasyonu, 1 madeni yağ fabrikası 11 akaryakıt ve 3 LPG dolum terminali, 19 havaalanı ikmal ünitesi ve yaklaşık 1,17 milyon metreküp Türkiye'nin en büyük depolama kapasitesine sahip.

Böylece Hollandalılar Türkiye'de gıda ve finans sektöründen sonra enerji sektöründe de söz sahibi olmaya başladı.

Türkiye'deki diğer en büyük Hollanda şirketleri ; Shell, Unilever, ING Bank, NN Hayat ve Emeklilik, Atasun Optik, Perfetti Van Melle, Philips ve diğerleri.....

Düşünmemiz gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.