HORMONLU (ŞİŞİRİLMİŞ) BİR TEORİ: EVRİM


İnsanın varlığı ile ilgili çeşitli teoriler ileri sürülmüştür. Bunların son dönemde en çok konuşulanı evrimdir.

İnsanın uzaydan geldiğini savunanlar bile vardır.

Önceden beri gelen görüş ise insanın yaratıldığı ve ilk insanın Hz. Adem ve hanımı Havva olduğu, bütün insanların Adem’in çocukları olduğu şeklindedir. İlahi dinlerde ve kitaplarda insanın evrimle değil, Hz. Adem’in yaratılışı ile var olduğu zikredilir.

Evrim teorisi özellikle ateistler tarafından çok şişirilen hormonlu bir teoridir. Teoriyi ortaya atan Darwin bile Türlerin Kökeni kitabında “Teorinin Zorlukları” başlığı altında teori ile ilgili bir takım problemlerden bahseder ve bunların belki en çok dikkat çekeni “çok sayıda ara varlığın bulunamaması.” Gerçekten de iddiaya göre milyonlarca yıl süren evrimle ilgili (sadece insan değil, bütün türlerle ilgili) çok sayıda ara varlığın bulunması gerekirdi. Yani bu teori problemli bir teori, belki ispatı en zor teori.

Çünkü her türün değişimi ile ilgili evrimin ispatı gerekir. Okullarda bazen malesef bu teori sanki ispatlanmış bir gerçekmiş gibi anlatılıyor ve teorinin problemlerinden hiç bahsedilmiyor.

Sosyal medyada hayali ara varlık resimleri ve filimleri ile bir algı oluşturulmaya çalışılıyor..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.