Mehmet Emin PARLAKTÜRK

Mehmet Emin PARLAKTÜRK

VUSÛLSÜZLÜK, USÛLSÜZLÜKTENDİR...

Çok istememize rağmen eğer bir türlü vuslata eremiyor, hedefe varamıyor, amaca ulaşamıyor ve

maksada erişemiyorsak, bilin ki usûl-yöntem bilmeyişimiz ve kaide-kural tanımayışımız yüzündendir.

Bunu anlatan güzel bir özdeyiş:
"Vusûlsüzlük, usûlsüzlüktendir."

Aşağıdaki resmi görüyorsunuz.
İlk bakışta ve yazıyı okuyunca, iyi niyetli duygularla ve haklı olarak yapılmış bir tepkinin fotografı gibi duruyor!.. Lakin, büyük resme bakınca, seçilen yer ve yapılan iş çok çok yanlış, neredeyse ihanetle eşdeğer...

Bunun adı: "Kaş yapayım derken göz çıkarmak"tır. Resimdeki güzelim tarihi eserimiz ve hazineden kıymetli kültürel varlığımız, şuursuzca kirletilmiş!

Asırlarca dünyaya örnek olan büyük medeniyetimizin nadide eserlerini tahrif ve tahkir ederek yapılan bu tepki, aynı zamanda ecdada yapılan affedilmez bir saygısızlıktır.

Bunu yapanlar bu yazıyı oraya yazmakla, acaba tenkit ettikleri düşmanlarına hizmet ettiklerinin farkındalar mı? Pek sanmıyorum. Bu tür cahil ve şuursuz bireyler oldukça, düşmanların piyon aramasına gerek yok!..

Neden sonuç alamıyoruz? İşte cevabın biri de buradadır: Vusûlsüzlüğümüz, usûlsüzlüğümüzdendir."
___

SULTAN III.AHMET ÇEŞMESİ

vusulsuzluk-usulsuzluktendir.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.