İnfaz paketi genel affı kapsıyor mu?

İnfaz paketi genel affı kapsıyor mu?

Yeni İnfaz Kanunu ile pek çok değişiklik meydana geldi. Cezaevinden çıkmayı bekleyen ya da cezaevinde bir tanıdığı olan kişiler ise; bu paketin genel affı kapsayıp kapsamadığını merak etmeye başladı. Detayların tamamı haberimizde yer alıyor…

14 Nisan 2020 tarihinde kabul edilen Yeni İnfaz Kanunu ile pek çok değişiklik meydana geldi. Cezaevinden çıkmayı bekleyen ya da cezaevinde bir tanıdığı olan kişiler ise; bu paketin genel affı kapsayıp kapsamadığını merak etmeye başladı. 

Yeni Af Paketi Meclisten Geçti

Koronavirüs salgının ülkemizde görülmesi sonucunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından cezaevindeki suçlulara yönelik atılım gelmişti. Gelen atılımla beraber birçok madde bir araya getirilerek infaz paketi oluşturuldu. Oluşturulan infaz paketi meclise sunuldu ve meclis tarafından paket geçti. Paketin geçmesi pek çok soruyu beraberinde getirerek bu paketin genel affı kapsayıp kapsamadığı konusu ön plana çıktı.

Yeni İnfaz Paketi Genel Affı Kapsamıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öncülüğünde yapılan paketin meclisten geçmesiyle beraber akıllara gelen sorulara da yanıt verildi. Yeni oluşturulan af paketi genel af anlamına gelmiyor. Bu paket Koronavirüs salgını nedeniyle daha fazla vaka sayısının oluşmaması için yapılmış bir düzenlemedir. Düzenleme sonucunda cezaevinde yatan suçluların cezaları hafifletilmiş ve hapishane koşullarındaki geçirdikleri süre azaltılmaya çalışılmıştır.

Adli Sicil Kaydına Etki Etmeyecek

Yeni İnfaz Paketi sonrasında denetimli serbestlik kararı verilen ve tahliye olan birçok kişinin adli sicil kaydında bir değişme meydana gelmeyecek. Suçları yine sicil kayıtlarında işlenmiş olarak kalacak. Sadece salgın önlemleri kapsamında verilen kararla beraber hapishanede olumsuz sağlık koşullarından kaynaklanan salgın riski azaltılmak amaçlanıyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.