Prof. Dr. Mustafa ALICI

Prof. Dr. Mustafa ALICI

İNSANLIĞIN GELECEĞİNE DAİR SİYONİST VE EVANJELİK PLANLAR


1. Tevratın mistik yorumu olan Kabaladan ilham alan siyonistler büyük kaos ve umutlarla tam bir kargaşa ve gelgitler içindeki kavmin tarihini insanlık tarihiyle özdeş görür; Tevratın mistik tefsiri Zoharda İsrail oğulları acı çeker ki tüm insanlık ferahla ve felaha çıksın. Bunun karşılığında insanlık kaos ve kargaşa içine çekilmelidir ki İsrail oğulları eski günlerindeki ihtişama kavuşabilsin.

2.. Hıristiyanlık ise sevgi /merhameti masdar halinde zatı ile özdeşleştiren Tanrının insanın asli günahı başta olmak üzere tüm günahları için yine kendisini Oğul olarak tezahür ve tecelli ettirerek biricik oğlu İsayı tarihsel formunda o dönemin insanlarını günahtan, ayartmadan kaostan kurtarmak için gönderdiğini ve son günlerde yeniden bu sefer de Mesih formunda göndereceğini ve sadece kendisine inanan insanlığı göksel/meleki hale getireceğini diğerlerini ise yargılayıp sonsuza kadar kahredeceğini açıklamaktadır.

(Prof. Dr. Mustafa ALICI)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.