Kâğıdın büyülü dünyası köy okullarında

Kâğıdın büyülü dünyası köy okullarında

SEKA Kâğıt Müzesi, köy okullarında eğitim gören çok sayıda öğrenciye kâğıdın büyülü dünyası ile tanışma fırsatı sunuyor.

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerçekleştirilen protokol kapsamında her hafta bir köy okulu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı SEKA Kâğıt Müzesi ile buluşuyor. Kasım 2018’den bu yana devam eden proje kapsamında ilimizin farklı bölgelerindeki toplam 18 köy okulu Kâğıt Müzesi sayesinde kâğıdın büyülü dünyası ile tanışma fırsatı buldu.

YAZ DÖNEMİNE KADAR DEVAM EDECEK

SEKA Kâğıt Müzesi, geçtiğimiz Kasım ayında başlattığı köy okulları projesini hızla devam ettiriyor. Kocaeli’nin köy okullarında eğitim gören çok sayıda öğrencinin gerçekleştirilen aktiviteler ile geri dönüşüm ve kâğıt üretimi hakkında bilinçlenmesini amaçlıyor. 2018-2019 eğitim öğretim döneminin başında başlayan proje okulların kapanacağı Haziran ayına kadar devam edecek.

ÇOCUKLAR ÇOK MUTLU

Her hafta bir okul ile devam eden projede bu hafta Kartepe ilçesinde yer alan Şirinsulhiye İlkokulu’na gidildi. Gerçekleştirilen aktivitelerde öğrenciler ilk olarak kâğıt müzesi, kâğıt üretim süreçleri ve geri dönüşüm hakkında bilgilendirildi. Daha sonra El Yapımı Kâğıt Atölyesi’nde geri dönüşümden elde edilen hamurlardan kendi kâğıtlarını yaptı. Suyun içinden çıkarıp kuruttukları hamurların kâğıda dönüşümünü ilgiyle takip eden öğrenciler keyifli anlar yaşadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.