KANAYAN YARAMIZ; DOĞU TÜRKİSTAN

KANAYAN YARAMIZ; DOĞU TÜRKİSTAN

Doğu Türkistanlı Müslümanlar Çin’in kamplarında tecrit edilmiş bir yaşama zorlanmaktadır.

Doğu Türkistanlı Müslümanlar Çin’in kamplarında tecrit edilmiş bir yaşama zorlanmaktadır. Hangi renkten, dilden ve inançtan olursa olsun bir topluluğun temel haklardan mahrum bırakılarak sistematik baskılarla asimile edilmeye çalışılması kabul edilemez.

Doğu Türkistan’da yaşayan kardeşlerimizin birçok temel haktan mahrum bırakıldığına, inanç ve düşünce özgürlüklerinin kısıtlandığına, toplama kamplarında tecrit edilmiş bir yaşama zorlandığına, psikolojik ve fiziksel işkencelere maruz kaldıklarına dair haberler canımızı yakmaktadır.

Çin’in Doğu Türkistanlı Müslümanların haklı taleplerine kulak vermesi için Müslümanların birlik olması gerekir. Başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerinin Çin’e karşı birlikte hareket etmeleri ve her platformda bu konuyu dile getirmeleri Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin seslerine ses katacaktır.

Yeryüzünde huzur ve barış isteniyorsa, tüm mazlumların ve tüm mazlum coğrafyaların kurtuluşu isteniyorsa, mutlaka ama mutlaka tüm İslam Ülkeleri işbirliğini geliştirmeli ve İslam Birliği'ni kurmalıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.