Gündüz DEMİRHAN

Gündüz DEMİRHAN

Kasım ayına ait açıklanan enflasyon verileri açıklanmıştı; biraz inceledim...

Yuvarlak hesap yazacağım. Çünkü TÜİK alay edercesine bir döküm listelemiş...

Konut %11, alkollü içecek %9, haberleşme %4 artmış.

23 temel başlıkta düşüş, 113 temel başlıkta artış olmuş, 7 temel başlıkta da fiyat değişmemiş...

Düşüş olan 23 temel başlık içinde gıda ve giyim de var... İşte bu ayrıntı beni güldürdü. Şimdi ben "bu yeni ekonomi yönetimi alay eder gibi nitelikli dolandırıcılık suçu işledi yine" demeyeyim de ne diyeyim?

Ekmek herkesin malumu ve üzerine sebze fiyatları neredeyse 2 misli artmışken gıda nasıl düşmüş? Hele ki, bir çok mağaza dolaştım, Ekim ayından Kasım ayına geçer geçmez giyimde %25-30 zam yapılmışken, bu kadar düpedüz bir yalan nasıl dile getirilir? Bari bu kadar düpedüz saçmalamasalardı. İstatistik bilimi tamam teknik yalan söyleme bilimidir ama keşke yaşadıklarımızla bu kadar apaçık şekilde alay etmeselerdi iyi olacaktı.

Bazen kendimi sorguladığım oluyordu; "acaba ben bu yeni ekonomi yönetimine haksızlık mı ediyorum?" diye...

Nitelikli dolandırıcılık suçunu işlemeye devam ediyorlar. Ücretlinin ve emeklinin zammından çalmak için kul hakkına giriyorlar.

Halkından çalacak kadar alçalabilen bir zihniyete artık söyleyecek söz bulamıyorum. Allah, faiz zümresine lanet eylemiş. Daha ötesi yokmuş.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.