Mehmet Emin PARLAKTÜRK

Mehmet Emin PARLAKTÜRK

LÜTFİ DOĞAN HOCAMIZ DA EMANETİ TESLİM ETTİ

Diyanet İşleri eski Başkanı Gümüşhaneli Lütfi DOĞAN Hocamız, dün itibariyle 93 yaşında aramızdan ayrıldı.

Doğan Hocamız, yaşadığı her ortamda örnek bir hayat sergiledi. Edep ve hayâ misali idi. Onun yanında kimse terbiyesizlik yapmaz, kötü konuşmaz, hateketlerine dikkat ederdi. Siyasette bile muhalif partililerin azgın kesimi, o varken haddini aşmaz, küfürlü konuşmaz, taşkınlık yapmazdı. Onun katıldığı toplantı ve oturumlar çok nezih ve sulh içinde geçerdi.

lutfi-dogan.jpg

Müftülük yaptığım yıllarda benim de Başkan'ım olan Lütfi Doğan Hocam, iyi niyetli, merhametli ve beyefendi kişiliği sebebiyle pek çok kere kötü niyetli kimseler tarafından bu hâli istismar edilmiş, bu yüzden haksızlığa uğratılmış, zor durumlara düşürülmüştü.

O dönemlerde iki Lütfi Doğan vardı, biri de Ermenekli Dr.Lütfi Doğan. Ancak CHP Milletvekili ounca halkın gözünden düşmüş, diyanetteki itibarını kaybetmişti. 5 sene önce o da vefat etmişti.

Bu vesileyle Rabbim, muvahhit tüm geçmişlerimize rahmet eylesin, mağfiretiyle yarlığasın. Hepsinin makamları cennet, dereceleri âli olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.