Kendi evinde saçlarını boyamak isteyenler! Bu habere dikkat!

Kendi evinde saçlarını boyamak isteyenler! Bu habere dikkat!

Masraflardan uzak kalmak ve kendi saçlarına dilediği şekilde renk katmak isteyenler kaş yapmak isterken göz çıkartabiliyor. İşte evde saç boyarken dikkat edilmesi gerekenler.

Bir çok kişi saçlarını boyatmak istemekte, sebepleri arasında daha şık olmak, eski saç renginden sıkılmak, yada bir tarz oluşturmak. Ancak kendi saçımı ben kendim boyarım diyenler, evde uyguladığı bu saç boyama işlemi sonrasında zarar oluşturabilecek ciddi sonuçlarla karşılabilir. Evde kendi saçlarınızı boyamak istiyorsanız bu yazımızı dikkatli okumalı ve sonra evde saç boyama kısmına geçebilirsiniz.

Evde sağlıklı bir şekilde nasıl saçlarımı kendim boyarım?
Öncelikle evde saç boyarken nelere, hangi noktalara dikkat etmemiz gerekir? sorusunu cevaplayalım. Evde saçları boyarken kötü bir sürpriz ile karşı karşıya gelmek istemeyiz. Bu sebeple ne yapmak gerekir? 
İşte evde saç boyarken dikkat edilmesi gereken altın kurallar;

1- Saçlarınızı evde saç boyama işlemi yapmadan önce mutlaka hazır hale getirmelisiniz, öncelikle saçlarınızı güzelce tarayın. Saçları düzgün bir şekilde saç boyama işlemi yapmadan önce taramak, boyanın tavsiye edilen süreden daha uzun bir süre saçta kalması sorunu ortaya çıkacak. Önceden saçlarınızı taramanız zaman konusundada sizleri öne geçirir ve boyama yaparken saçları karıştırma derdiniz olmaz.

2- Saç rengi açıcı kullanmak zararlı değil, ancak bir söz vardır ''Herşeyin çoğu zarar'' işte bu sepeple dozunda kullanın. 

3- Daha önce saçlarınızı kahverengi renge boyadıysanız, açık kahverengi rengine boyadığınızda, o güzel saçlarınız bir anda kızıl bir renge dönüşebilir. Bu konuda dikkatli olun. Öncelikli ilk adım kahverengi boyadan kurtulmak. 

4- Saçlarınız uzun ve sıksa, gürse bir saç boya kutusu ile dolaşmamalısınız. 1 kutudan fazlası, en azından 2 kutu saç boyası ihtiyacınızı tam anlamıyla karşılayacaktır.

5- Saç dipleri diğer renklere kıyaslandığında daha çok, daha hızlı renk aldıından, daha açık bir renge dönüşebilir. Bu gibi kötü bir durumda kalmak istemiyorsanız, 8 - 10 cm aşağıdan saö boyama işlemine başlayınız ve sonra dip kısımlara geliniz. 

6- 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.