Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

Kızılay deprem çadırı

- Usta be!
- Efendim?
- Artık işin kolayını buldum.
- Anlamadım. Hangi işin?
- Hani şu hafta sonu toplantılarda ele aldığımız konular var ya…
- Evet?
- Onun kolayını buldum.
- Nasıl yani?
- Toplanamadığımız hafta ben bir konu bulup FEYS’teki dostlara soruyorum. Sağ olsunlar onlar yeteri kadar ilgilenip cevap veriyorlar. Bu hafta da öyle yaptım.
- Peki, güzel de… Bu hafta ne sordun veya hangi konuyu ortala attın.
- Şöyleydi: “Kızılay çadırında basın toplantısı yapıp, dönünce “hiç Kızılay çadırı görmedim” diyen adama ve peşinden giden insanımıza ne diyelim?”
- Eeeee? Cevaplar nasıl geldi?
- Sırayla şöyleydi:
* Vardır bir bildikleri…
* Allah şifa nasip eder, İnşaallah! Klinik bir vaka… 
* Onlar göremezler o çadırı… Samanları bol olsun… 
* Az içselerdi görürlerdi. Az içmelerini tavsiye ederim.
* Ökü.ün önde gideni… Çadırın içine girdi görmedi, çadırın dışına çıktı görmedi, çadırın önünde oturdu görmedi… Artık çadırın direğinin devreye girmesi lâzımdı.
* Beton mikseri… ‘Beyin fakiri’ de denebilir.
* Onlar garip varlıklardır. Gözleri var görmezler, kulakları var duymazlar.
* Sığlar sürüsü vesselam… Ya da siyasal tabiriyle ‘kronik hasta muhalefet’…
* 40 yıl sağ kolunu havada tutan "Hint fakiri" diyelim! Bunlara ‘Küresel Sığlar’ da diyorlarmış. Kılavuzları da karga imiş…  
* Salaktar Yalandaroğlu... Dünyada emsali olmayan, şahsına münhasır bir tip ve ekibi!
* Bu zavallılar var ya…  Hâlâ ‘Çadır’ deyince, Adapazarı depremindeki görüntüyü aramıştır. Bu ChP hâlâ bu milletten otuz sene geride. Allah akıl nasip etsin.
* Aslında var ya… Basındaki fotoğraflara baktım da… Bence kabahat çadırı kuranlarda... Çadırı arkaya kurmuşlar. Nasıl görsün? Ön tarafta olacaktı, çadır. Bence "Reis" oyuna getirdi Kımıl Bey'i, çadırı öne kurdurmayıp...
* Başka çeşitli sıfatlar verilebilir. Mesela, ‘kör’, ‘inkârcılar’, ‘kronik hasta muhalifler’ ‘ahmak’, ‘mal’, ‘Salaktar Başyalancıoğlu ve ekibi’, ‘Mankurtlaşmış eblehler’  ... denir
- ‘Kör’ desek, hem ‘âmâ’ olanlara hakaret olur, hem de tabir hafif kalır. En iyisi ‘nankör’ diyelim. ‘Beyinleri alt tarafına inmiş mahlûklar’ da denebilir.
- Tuvaletteki adamın o pis yerde keyifle oturup sigara içmesi ne kadar kerihse, bu hilkat garibesi şeytanist bir narsist olarak en pis ve iğrençliği hak ediyor…
- Adamlar, kamera şakası oldular ama halen farkında değiller… Bunlar kelaynak kuşları, kelaynak… 
* Bence Hiçbir şey diyemeyiz… Benzettiğimize yazık… Sözün bittiği yer, ne desen boş.
* Eleştirecekler ya… Rezil olurlar yine bildiklerini okurlar. Onların gözleri var, görmezler; kulakları var ancak duymazlar.
* Bu konuda bilim insanları, âlimler, akademisyenler, inler, cinler, topçular ve popçular henüz araştırmalarını tamamlayamadılar. Araştırmalar netleşince durumu tekrar görüşelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.