Konut Faiz İndirimlerinden Yararlanarak Satılık Daire Almak

Konut Faiz İndirimlerinden Yararlanarak Satılık Daire Almak

10 yıllık periyot içerisinde konut inşaatlarının artması birçok farklı avantajı da beraberinde getirdi.

10 yıllık periyot içerisinde konut inşaatlarının artması birçok farklı avantajı da beraberinde getirdi.

Fiyatların düşmesi ve konut sahibi olan kişilerin artması, ekonomik anlamda bir canlanma sağladı. Fakat konutların sayıca çok olması ve stokların beklenenden daha fazla bir sayıda seyretmesi, satışları etkilemişe benziyor. Bu noktada önlem olan hükümet yetkililer, bankalar ve inşaat şirketlerinin faiz indirimine gitmesi ile alakalı yeni bir plan ortaya koydu. Böylelikle konut faiz indirimi sayesinde ev sahibi olmak çok daha kolay bir hale geldi.

hurriyetemlak-satilik-daire-001.jpg

Konut Faiz İndiriminin Faydaları

Konutta faiz indirimi, satılık daire almak isteyen kişilere maddi anlamda çok büyük bir fırsat sağlar. Bu noktada son döneme dair faiz ile alakalı yaşanan gelişmeleri ve bu şekilde ev sahibi olmanın avantajlarını aktarmak gerekiyor;

  • Konut faizlerinde çok uzun bir süre boyunca çok uygun oranların olması, hatırı sayılır derecede insanın ev sahibi olmasını sağladı. Son aylarda ise konut piyasasında yaşanan bir durgunluğun olduğunu söylemek gerekiyor. Ancak bunun için bir takım önlemlerin alınmaya başlaması, piyasayı daha canlı bir hale getirecektir.
  • Konut faiz indirimi, inşaat firmalarının bir araya gelerek geçtiğimiz günlerde açıklamış oldukları proje ile hayata geçti. Bu şekilde, daha önce ev alamamış olan kişiler, birçok değişik avantajdan faydalanarak, konut satın alabilecekler.
  • Mevcut faiz oranlarının düşürülmesi ve sabitlenmesi ile beraber evlere sahip olmak artık çok daha kolay bir hale gelmiştir.
  • Faiz indirimi ile krediden faydalanacak olan kişilerin, kesinlikle çok uygun bir ödeme planını belirlemesi dikkat edilecek bir durumdur. Aylık ödemelerin bütçeyi aşmayacak şekilde ayarlanması gerekmektedir. Bunun yanı sıra faiz indirimi ile alakalı olarak ne kadar süre boyunca bir ödeme yapacağınıza bizzat kendiniz karar verebilirsiniz.

Konut Alırken Dikkat Edilecekler

Ev sahibi olmak, paranız olsa da aslında zor bir işlemdir. Çünkü ev satın almadan önce dikkat edilmesi gereken birçok değişik husus vardır. Bunlar ise şöyledir;

  • Kiralanacak olan evde yalıtımın olması, değişik konularda çok önemli avantajlar elde etmenizi sağlar. Bu noktada ısı yalıtımı yapılmış bir meskende, ısı sorunu görülmez. Bu durum her mevsim için geçerlidir. Yaz ayları geldiği zaman ev çok daha yaşanabilir ve serin olmaktadır. Aynı şekilde yalıtım kendisini kış ayında da göstermektedir. Kış aylarında çok az masraf ile sıcak bir ev içinde yaşayabilirsiniz.
  • Konut faiz indirimi sayesinde çok cazip bir lokasyon üzerinden ev satın alma işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.
  • Evin çok önemli yerlere yakın olması gerekir. Örneğin okul, işyeri, alışveriş yapılacak yer ve bunun gibi merkezlere uzak olmayan ev; maddi anlamda kazanç demektir.

Konut faiz indirimi gibi bir hizmet ile bu tip bir eve sahip olmanız hiç zor değildir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.