Koton Mağazacılık (KOTON) Halka Arz Edecek

Koton Mağazacılık (KOTON) Halka Arz Edecek

Koton Mağazacılık (KOTON) halka arz olmak üzere Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) başvuru yaptı.

Koton Mağazacılık'ın halka arz detayları ise şirketin SPK'ya yaptığı başvuru ile birlikte taslak izahnamede yayımlandı. Yayımlanan taslak izahnameye göre KOTON'un halka arz bilgilerini sizler için derledik.

Toplamda 385.000.000 TL nominal değerli paylarını bireysel yatırımcılara eşit dağıtacak olan KOTON'un halka arzında T1-T2 bakiye kullanılamayacak.

İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin konsorsiyum liderliğini yürüteceği bu süreçte şirketin yüzde 45'i Borsa İstanbul "Yıldız Pazar"da yatırımcılara açılacak.

BİST kodu "KOTON" olarak belirlenen firmanın halka arzı ise yatırımcılar tarafından merakla bekleniyor.

Koton Mağazacılık (KOTON) Halka Arz Detayları

Halka Arz Şekli

  • Sermaye Artırımı : 60.000.000 Lot
  • Ortak Satışı : 325.000.000 Lot (Nemo Apparel B.V.)

Halka Arz Gelirinin Kullanım Alanları

  • %30-40 Yurt içi ve yurt dışı mağaza açılışları ve yenilemeleri, depo otomasyon yatırımları ile bilgi teknolojileri yatırımları.
  • %60-70 İşletme sermayesi.

Satmama Taahhüdü

  • 1 Yıl, İhraççı.
  • 1 Yıl, Ortaklar.

Halka Açıklık Oranı

  • Yüzde 45.

Koton Mağazacılık (KOTON) Faaliyeti Nedir?

Koton Mağazacılık Tekstil San. ve Tic. A.Ş. (KOTON), 1988 yılında İstanbul’da kurulan ve moda perakende sektöründe faaliyet gösteren bir şirkettir. Koton, kadın, erkek, çocuk, aksesuar, bebek gibi farklı kategorilerde, sezonun en güncel trendlerini yansıtan koleksiyonlar sunmaktadır. Koton, yurt içinde 241, yurt dışında 192 olmak üzere toplam 433 mağazaya ve 1000’den fazla satış noktasına sahiptir. Koton, aynı zamanda sürdürülebilirlik, yenilikçilik ve müşteri memnuniyeti gibi değerlere sahip bir şirket olarak, Türkiye’nin moda ve perakende öncüsüdür.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.