Libya'da dengeler değişiyor!! Türkiye destekli UMH kontrolü ele geçirdi!!!!

Libya'da dengeler değişiyor!! Türkiye destekli UMH kontrolü ele geçirdi!!!!

Türkiye destekli Libya Devlet Yükse Konseyi Başkanı Halid el-Mişri, Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin ramazan ayında Hafter güçlerini tamamen bitirmenin hesaplarını yaptığını açıkladı. Haberimizin devamında...

Türkiye destekli Libya Devlet Yükse Konseyi Başkanı Halid el-Mişri, Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin ramazan ayında Hafter güçlerini tamamen bitirmenin hesaplarını yaptığını açıkladı.

Bir hafta içinde Tarhuna'yı ele geçirdikten sonra Çad ve Nijer sınırlarında kontrolü sağlamayı planlıyoruz.

Güneyde bize karşı koyabilecek reel bir güç yok, güneydeki halk ile iletişim halindeyiz ve Tarhuna harekatının sonucunu bekliyolar.

Ülkenin güneyinde yer alan El Jufra şehrinin ardundan UMH ile Hafter güçleri arasındaki savaş Libya'nın doğusundaki Ecdebayi'ya taşınacak.

Ülkenin orta bölgeleri ve petrol hilal bölgesnin kurtarılmasından sonra savaş Racma'yı (Hafter'in ana karagahının olduğu şehir) ele geçirmek için olacak Ramazan ayında asker cuntanın düşeceğini bekliyoruz.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.