Liselere arası ödüllü yarışma

Liselere arası ödüllü yarışma

Gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı medeniyet perspektifine sahip bir şekilde yetişmelerine katkı sunmak ve şehitlik ruhunu canlı tutmak amacıyla "Çanakkale Şehitlerine" Şiir Okuma Yarışması düzenleniyor.

Liseler Arası "Çanakkale Şehitlerine" Şiir Okuma Yarışması için başvurular başladı. Son başvuru tarihi 13 Mart 2019 olan yarışma için İl Müftülüğü ve İlçe Müftülüklerine başvuru yapılacak. Giresun Merkez İlçeden yarışmaya katılacak öğrenciler 15 Mart 2019 Cuma günü Saat: 09:00 da İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenecek yarışmaya katılacak. İlçeler için yarışma yerleri ilçe müftülükleri tarafından belirlenecek. İl Birinciliği yarışması ise 22 Mart 2019 Cuma günü saat 09:00'da İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda yapılacak.

Yarışmada Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" isimli şiiri ezbere okunacak.

Yarışmaya sadece örgün eğitim-öğretime devam eden lise öğrencileri katılabilecekler. 

İlçe Müftülüklerince düzenlenecek yarışma "Milletin Sesi Mehmet Akif"teması ile "12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü"vesilesiyle 15 Mart 2019 Cuma günü yapılacak ve ilçe birincileri belirlenecek.

İl Müftülüğünce final yarışması "Çanakkale Ruhu"temasıyla "18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi"nin 104. Yıldönümü vesilesi ile 22 Mart 2019 Cuma günü ilçe birincilerinin yarışmacı olarak katılımı ile yapılacak.

Yarışma neticesinde il birincisi yarım altın, il ikincisi, üçüncüsü ve ilçe birincileri çeyrek altınla ödüllendirilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.