Meram Şehit Kubilay Anaokulu’nda Öğrencilere Okutulan Skandal Şiir

Meram Şehit Kubilay Anaokulu’nda Öğrencilere Okutulan Skandal Şiir

Anaokulu öğrencilerine dağıtılan ve ezberlemeleri istenen şiirde, cumhuriyetin değerleri ve faziletleri yerine, tarihimize ve ecdadımıza yönelik yalan ve aşağılamalar dikkat çekiyor.

Meram Şehit Kubilay Anaokulu, Cumhuriyet Bayramı öncesinde bir skandala imza attı. Anaokulu öğrencilerine dağıtılan ve ezberlemeleri istenen şiirde, cumhuriyetin değerleri ve faziletleri yerine, tarihimize ve ecdadımıza yönelik yalan ve aşağılamalar dikkat çekiyor. Milli Eğitim’e bağlı bir okulda, tarihe yönelik ve tüm Osmanlı tarihini karalayan şiirin, küçücük çocuklara ezberletilmek istenmesi velilerin de tepkilerine neden oldu.  Anaokulu çocuklarına dağıtılan şiirin başlığı hariç hiçbir yerinde cumhuriyetin faziletinden bahsedilmezken, her dizede Osmanlı’ya hakaret var.

ECDADA HAKARET ŞİİRLERİ EZBERLETİLMEMELİ

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Eğitim-Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, “Küçük yaştaki çocuklara Osmanlıyı kötülemek, baskıcı bir rejim gibi göstermek hoş değil. Onların atalarımız olduğunu ve güzel işler yaptığını anlatmamız gerekir. Her rejimin kendine göre güzellikleri eksiklikleri vardır. Okullarda çocuklara verilen şiirler milleti hor ve hakir gören, ecdadımıza hakaret eden şiirler olmamalı, tarihimizi doğru öğretmeli, milletin değerleriyle örtüşen sahip çıkan nitelikte olmalı. Tarihimizi bilmezsek geleceğimizi şekillendiremeyiz. Cumhuriyeti öven; ancak putlaştıran, kutsayan anlamda değil, faziletlerinden bahseden şiirler yazılmalı ve çocuklara öğretilmeli. Konuyla ilgili araştırmayı yapacağız ve gerekli birimlere ileteceğiz” dedi. 

siir-22.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.