Meteorolojiden yoğun kar uyarısı

Meteorolojiden yoğun kar uyarısı

Bolu'nun yüksekleri, Kastamonu, Çankırı, Ankara'nın kuzey ve doğu kesimleri ile Elazığ, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Siirt çevrelerinde kuvvetli, yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinde beklenen yağışların Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, Karadeniz kıyıları ile Marmara'nın güney ve doğusunda yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların; sabah saatlerinde Bolu'nun yüksekleri, Kastamonu, Çankırı, Ankara'nın kuzey ve doğu kesimleri ile Elazığ, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Siirt çevrelerinde yer yer yoğun kar yağışı, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya'nın doğusu, Kütahya, Bursa, Bilecik, Eskişehir ile zamanla Ankara çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının ülke genelinde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın genellikle güney ve güneybatı, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Ege ve Akdeniz kıyıları ile iç kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Ülkenin iç ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Bursa ve Bilecik'in yüksekleri ile bugün (Salı) sabah saatlerinde Trakya kesiminde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Ege: Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Akdeniz: Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Çok bulutlu ve aralıklı yağmur kuzey ve doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor. 

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin yağmurlu, iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Elazığ, Bingöl, Bitlis, Şırnak ve Hakkâri çevrelerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Diyarbakır ve Siirt çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin kuzey kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 3/10

Ankara: Karla karışık yağmur ve kar yağışlı 0/6

İzmir: Kuvvetli sağanak yağışlı 10/17

Adana: Sağanak yağışlı 1/10

Diyarbakır: Yoğun kar yağışlı -6/1

Batman: Yoğun kar yağışlı -6/-1

Van: Yoğun kar yağışlı -7/0 (İLKHA)



Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.