Michal Kocav Öldü mü?-Michal Kovac Kimdir?-Sağlık Durumu İle İlgili Detaylar

Michal Kocav Öldü mü?-Michal Kovac Kimdir?-Sağlık Durumu İle İlgili Detaylar

Slovakya Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı Michal Kovac kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Slovak Haber Ajansı(TASR),Michal Kovac'ın bir süredir Bratislava'da tedavi altında olduğu hastanede akşam vakitlerinde kalp yetmezliği rahatsızlığı sebebiyle yaşamını yitirdi.Michal Kovac'ın,Parkinson hastalığına yakalanmasından dolayı ağır sağlık problemleri yaşadığı ve bir süre öncede yoğun bakıma yatırılmıştı.Michal Kovac,1993'te dağılmasıyla kurulan Slovakya Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı olan Kovac,bir dönem görevde kaldı.

Michal Kovac Kimdir?

5 Ağustos 1930 yılında dünyaya gelen Michal Kovac,Bratislava Ekonomi Üniversitesi'nde ekonomi eğitimi aldı.Eğitimini tamamladıktan sonra bir süre bankacılık sektöründe görev yaptı.Şubat 1993'te Slovakya'da Ulusal Konseyi başkanı seçildi.Çekoslavakya zamanında Finans Bakanlığı ve Meclis Bakanlığı görevini yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.