MÜEZZİN VE MÜEZZİNLİK

Geçen hafta YouTube den Musa Bağrıaçık isimli ve bir çok insanı öldürmüş eski bir mafya lideri'nin kendi sesi ve görüntüsünden hayatını anlatan ibretlik bir video izledim. Sizlere de tavsiye ederim.

Diyor ki...
Bunca başıma gelenler hep yanlış arkadaş seçimi yüzünden oldu. Elime silah verip beni poh pohlayanlar, önüme seccade sermediler.

Nihayet birgün İstanbul Beşiktaş meydanında Mimar Sinan'ın yapmış olduğu bir cami var. Arkadaşlarla orada buluştuk bir yere gideceğiz. İşte tam o esnada öğle ezanı okundu.
Müezzin öyle bir ezan okudu ki nakış nakış yüreğime işledi. Arkadaşlara dedim ki siz biraz beni bekleyin. Gittim abdest aldım camide öğle namazını kıldım. Sonra kendimi sorguladım. Camiden çıktım haram yollardan neler kazandım ve neler elde ettim ise hepsini dışarda beni bekleyen arkadaşlara paylaştırdım ve bu hayata orada tevbe ettim. Buna bir müezzin sebep oldu.

Bundan yıllar evvel gene TRT de müslüman olan bir İngiliz turisti görmüştüm. Nasıl müslüman olduğu sorulunca rahmetlik İsmail Biçer in Sultanahmet camiinden okuduğu ezan yüzünden demişti.
Avrupa'da bunların yüzlerce örneğini görmek mümkün.

Bundan bir hafta evvel beş haftalığına kur'da idim. Yani hastanede idim. Rabbim beş hafta nasip etti her cuma akşamları hastalara sohbet yapmayı Kur'an okumayı nasip etti. Sohbetlere beş hafta Barabara isimli bir alman kadında gönüllü katıldı. Kandil gecesi bizimle camiye geldi.
Kadına sordum ne anlıyorsun neden katılıyorsun diye. Dedi ki Kur'an okunurken ve dua dinlerken müthiş bir rahatlama hissediyorum dedi. Gittim bir almanca Kur'an'ı kerim aldım kendisine hediye ettim. Rabbim hidayet versin inşallah.

İşte müezzinlik bu kadar önemli bir olay.
Sahabe'i kiram imamlıktan hep kaçınmış ama müezzinlikte de hep yarışmışlar.
Müezzinlik estetik ister ses ister en önemlisi de ihlas ister.

Vakta ki Anadolu da küçük bir kasabada bir Ermeni yada Rum yaşarmış. Bu adamın bir kızı varmış. Orada hergün ezanı okuyan müezzinin başka bir yere tayini çıkmış. Yeni gelen müezzini bir hafta sonra bu Rum ziyaret etmiş ve demiş ki "sana teşekkür etmek için geldim, senden evvel burada bir müezzin var idi o kadar güzel ezan okuyordu ki bizim kız müslüman olmaya karar vermişti, lakin şimdi sen gelince tekrar vaz geçti" demiş.

Kayseri de bir camide bir adam kaamet getirdi. Vardım hoca efendiye sordum. Hocam müezzinlik yapacak kimse yokmu diye. Hoca efendi dedi ki müezzinlik yapan zatın kanında ki kişi hafız. Lakin adam orayı istila etti hafıza mikrofonu vermiyor. Ben bir kere ikaz ettim gitti beni yalan iftira ile müftülüğe şikayet etti.

Maalesef bizde incelik, zerafet, estetik zevk falan kalmadığı için bu tür incelikleri anlamaktan çok uzak kaldık.

Rabbim bize ve neslimize acısın inşallah.

Selam ve dua ile

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.