Öğrenciler bu sefer online sınav üzerinden ter dökecekler

Öğrenciler bu sefer online sınav üzerinden ter dökecekler

Türkiye'nin ilk lise kabul modeli ApplyFentek'in online sınav aşaması bu yıl 16 Mart'ta Bahçeşehir Kolejinin Türkiye genelindeki kampüslerinden sınav merkezi olarak belirlenen 74 kampüste gerçekleşecek.

Fen eğitimine yenilikçi yaklaşımıyla geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek üzere kurulan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri, ilk kez 2016-2017 eğitim öğretim yılında hayata geçirilen Türkiye'nin ilk lise kabul modeli ApplyFentek ile kendi öğrencilerini seçiyor. ApplyFentek'in online sınav aşaması bu yıl 16 Mart'ta Bahçeşehir Kolejinin Türkiye genelindeki kampüslerinden sınav merkezi olarak belirlenen 74 kampüste gerçekleşecek.

Türkiye'de STEM eğitiminin uygulandığı ilk lise olma özelliğini taşıyan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri'nin sayısı, 2006 yılında açılan ilk kampüsünün ardından Türkiye genelinde açılan yeni kampüslerle 2018-2019 eğitim öğretim yılında 14 kampüse ulaştı. Türkiye genelindeki Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerinde öğrenim görmek isteyen aday öğrenciler, Türkiye'nin ilk lise kabul modeli ApplyFentek'le çok aşamalı bir değerlendirmenin ardından bu okullarda okumaya hak kazanıyor. Online sınav ile öğrencilerin farklı alanlardaki kazanımları ve teknoloji okur yazarlıklarının düzeyi belirleniyor.

Bu yıl 16 Mart tarihinde, sınav merkezi olarak belirlenen 74 Bahçeşehir Koleji kampüsünde gerçekleşecek online sınav için 4 Şubat'ta başlayan başvurular, 15 Mart tarihine kadar Bahçeşehir Koleji kampüslerinde devam edecek. Sonuçları 12 Nisan'da açıklanacak online sınavda başarılı olan adaylar, 15 – 21 Nisan tarihleri arasında Bahçeşehir Koleji Akademik Kurulu tarafından düzenlenecek mülakatlara katılmaya hak kazanacak. 24 Nisan- 5 Mayıs tarihleri arasında kazanan adaylara bildirilecek mülakat sonuçlarının ardından Liseye Geçiş Sınavı (LGS) girecek adaylardan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerinde okumaya hak kazananlar 6– 26 Mayıs tarihleri arasında kayıt yaptırabilecek.

Adaylar çok yönlü değerlendirmeyle okula kabul ediliyor

Türkiye'de liseye geçişte uygulanan ilk kabul modeli olan ApplyFentek, Bahçeşehir Kolejinin Türkiye genelinde bulunan Fen ve Teknoloji Liselerinde öğrenim görmek isteyen aday öğrencileri çok yönlü bir değerlendirmeyle seçmeye olanak sağlıyor. Ayrıcalıklı ve çok yönlü fen eğitimi sunan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerinde öğrenim görmek isteyen adayların katılacağı sınav, online olarak Bahçeşehir Koleji kampüslerinde gerçekleşecek. Öğrencilerin Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerine kabul edilmeleri için sınavdan aldıkları puan ile merkezi geçiş ortak sınavında aldıkları puanın yanı sıra başarılarını, sosyal aktivitelerini ve becerilerini içeren sertifika, başarı belgesi, katılım belgesi vb. dokümanlardan oluşan portfolyolarını, www.applyfentek.com adresindeki Apply Fentek web sitesinden sisteme yüklemeleri; 16 Mart'ta düzenlenecek online sınava katılmaları ve kolejin akademik kadrosu tarafından bire bir gerçekleştirecek mülakata girmeleri bekleniyor. Öğrencilerin sundukları portfolyolarda kendilerini, hedeflerini, neden Fen ve Teknoloji lisesinde eğitim almak istediklerini belirten kariyer hedeflerini anlatmaları; aldıkları sertifikaları, katıldıkları okul harici eğitimleri, başarılarını, öğretmenlerinden aldıkları referans mektuplarını, katıldıkları ulusal veya uluslararası yarışmalar ve elde ettikleri dereceleri, yer aldıkları proje çalışmalarını, Spor ve sanat faaliyetlerini ve katkıda bulundukları sosyal sorumluluk projelerin belgelemeleri bekleniyor.

İlk Mezunlar Google, Amazon gibi dünya devlerinde kariyerlerini sürdürüyor

Türkiye'de STEM eğitiminin uygulandığı ilk lise olma özelliğini taşıyan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri, Bahçeşehir Koleji ve Bahçeşehir Üniversitesi iş birliğiyle bu okul için özel olarak hazırlanan ve MEB tarafından onaylanan müfredatıyla 2006 yılından bu yana Türkiye'de fen eğitimini dönüştürüyor. Bahçeşehir Koleji, mezunlarının M.I.T., Stanford, Yale gibi dünyanın saygın üniversitelerinden burslu kabul aldığı, kariyerlerine Google, Amazon gibi dünya devi firmalarda başlayarak yükseldikleri Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerini Türkiye genelinde yaygınlaştırmaya kararlılıkla devam ediyor.

"Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinin katkılarıyla hazırlanan 11 seçmeli ders, MEB müfredatına dahil oldu."

Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özge Aslan, geleceğin dünyasında fark yaratacak öğrencilere hitap etmesi için farklı bir lise kabul modeli tasarladıklarını "Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerimizde öğrencilerimizi eleştirel düşünen, geleceğin problemlerineçözüm üreten bireyler olarak yetiştiriyoruz. Bu amaçla her eğitim uygulamamızda onların fark oluşturabilmeleri, farklı düşünebilmeleri adına eğitim ve öğretimimizi ona göre şekillendiriyoruz. Fen ve Teknoloji Liselerimizde üniversite seviyesinde 27 seçmeli dersimiz var. Bu derslerin 11 tanesi öğrencilerimizin katkılarıyla tasarlandı ve bu yıl Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanarak MEB müfredatına dahil edildi. Dolayısıyla Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerimizde geleceğin liderleri ve bilim insanları olmak üzere eğitim görecek öğrencilerimizi farklı bir sistemle seçme gereği duyduk. Bu yüzden çok yönlü bir değerlendirme ile öğrenci seçilmesi gerektiği kararını aldık" dedi.

16 Mart Cumartesi günü tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak Bahçeşehir Kolejinin sınav merkezi olarak belirlenen 74 kampüsünde bilgisayar üzerinden online olarak gerçekleştirilecek Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri Kabul Sınavı, Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde faaliyet yürüyen YEGAM (Yenilikçi Eğitim Geliştirme Araştırma Merkezi) tarafından hazırlanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.