Osman Şenher: "Dursun Özbek ve Erden Timur’a baskı yapıyorlar, bu toplara girdikçe..."

Osman Şenher: "Dursun Özbek ve Erden Timur’a baskı yapıyorlar, bu toplara girdikçe..."

Süper Lig'de 1 maç fazlasıyla 9 puan farkla liderlik koltuğunda oturan Galatasaray, Başakşehir'e 3-2 yenilerek Ziraat Türkiye Kupası'na veda etti.

Milliyet Gazetesi yazarı Osman Şenher, bu haftaki köşesinde son haftalarda Galatasaray aleyhine yaşanan hakem hatalarını sert bir dille eleştirdi.

Şenher'in açıklamaları şu şekilde:

Futbolun evrensel kuralları var. Bu kurallar her takıma eşit uygulanır. Tabii ki hakem hatalar yapacak. Dünyanın her tarafında da yapıyorlar. Ama bunlar masum hatalar mı, değil mi, maalesef çözemiyoruz. Çözemeyince de işin içinden çıkamıyoruz.

MHK Başkanı açıklama yapıyor. “Konyaspor maçında Dubois’e yapılan kırmızı kart” diyor. “Adana Demir karşılaşmasında Mertens’e yapılan da kırmızı kart” diyor. Bunu hepimiz biliyoruz. Peki hata yapan hakeme ne ceza veriyorsunuz?

Konya’daki hatasından sonra Zorbay Küçük her hafta maça veriliyor. Benim anlamadığım bu hatalardan dolayı takımlar puan kaybedince bunun dönüşü var mı? Yok. Önceki akşam Başakşehir ile oynanan kupa maçını gözünüzün önüne getirin. Çok net iki penaltı verilmiyor.

"TAM BİR FİYASKO"

VAR hakemleri ise tam bir fiyasko. Olmayan pozisyona penaltı veriyorlar, yüzde yüzlük penaltıları pas geçiyorlar. Yıldırım Demirören federasyonu bu muhteşem Video Yardımcı Hakem sistemini Türkiye’ye getirdi ama kullanamıyoruz. Hakem kocaman ekranda penaltı, kırmızı kart pozisyonunu herkesten daha iyi görüyor. İşine geldiğinde doğru karar veriyor, işine gelmediğinde de karşı takımı resmen yakıyor.

"HERKES ŞAMPİYON İLAN EDİYOR YA..."

Takımların iyi veya kötü oynaması hakemleri ilgilendirmez. Kötü oynayan bir takımın rakibi bir kişi eksik kalır, penaltı kazanır ve maçtan üç puanı alır ya da rakibini eler. Neden kurallar uygulanmıyor? Ben MHK Başkanı’ndan bu soruya bir cevap bekliyordum. En azından hatalar var ama biz bunları düzelteceğiz gibisinden. Herkes Galatasaray’ı şampiyon ilan ediyor ya... Her hafta bu kadar önemli hatalar yapılırken bunun imkanı yok!

"O ZAMAN AÇIKLA ARKADAŞ"

Diğer bir konu; taraftar, Başkan Dursun Özbek ve Erden Timur’a baskı yapıyor. Onlar da Lale Orta’yı istifaya çağırıyor. Değişen ne oluyor? Ne MHK Başkanı istifa ediyor ne de hakemler hatalardan vazgeçiyor. Taraftarın da bunu anlaması lazım. Erden Timur “Elimde belgeler var” diyor. O zaman açıkla arkadaş. Ligler bittikten sonra açıklasan ne olur? Açıklayamıyorsan da sus! Bu toplara girdikçe Galatasaray daha çok zarar görüyor.

İşin doğrusu sen hangi yıldız futbolcuyu transfer edersen et, hiçbir şey değişmiyor? Bundan sonra da değişmeyecek? Galatasaray takımına bakın, yıldız dediğimiz bütün futbolcular böyle hataları yaşadıkça motivasyonları dip yapıyor. Bu da bir gerçek. Onun için ben herkes gibi düşünmüyorum. Şampiyonluk bu şartlarda kolay değil.

Kaynak: Osman Şenher / Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.