Özbekistan'a tıbbi malzeme gönderdik

Özbekistan'a tıbbi malzeme gönderdik

Bugün Özbek kardeşlerimize 5000 adet koruyucu elbise, maske, gözlük, eldiven ve galoştan oluşan malzemeyi teslim ettik.

Türkiye'nin şefkat eli Orta Asya'daki kardeş ülke Özbekistan'a kadar uzandı ve bugün Bugün Özbek kardeşlerimize 5000 adet koruyucu elbise, maske, gözlük, eldiven ve galoştan oluşan malzemeyi teslim ettik. Tika

Özbekistan/Taşkent Koordinatörü Cemalettin TÜNEY şöyle açıklamada bulundu: "Korona virüs sürecinde Özbekistan'a Türkiye menşeli ilk yardım paketi oldu bu. Askeri uçaklarla yardım yaptığımız 65 ülke arasında Özbekistan yoktu. Fakat bu yardım ile Özbekistan'ı da yardım yaptığımız ülkeler arasına katmış olduk."

Özellikle virüs salgını döneminde Türkiye birçok ülkeye maske, koruyucu kıyafet ve tıbbi malzeme hibe ederek örnek bir yardımseverlik göstermiş oldu. Neredeyse dünyanın tüm ülkelerine bu konuda yardımda bulunan Türkiye, belki de salgın konusunda en hazırlıklı ülke oldu. Bu yardımlar sayesinde, salgın konusundaki tıbbi malzemelerin bir grubun elinde istismar edilmesini de önlemiş oldu. İçlerinde Amerika ve İngiltere'nin de buluduğu gelişmiş ve süper güç konumundaki ülkelere de yardım elini uzatan Türkiye, geleneksel yardımseverliğimizi tüm dünyaya göstermiş oldu. 

Türkiye bu yardım faaliyetlerine halen devam etmektedir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.