Özkan Oğuzatak: 2. Amatör kulüplerinin suçu ne?

Özkan Oğuzatak: 2. Amatör kulüplerinin suçu ne?

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden Selami Ali Yeşil Sahaspor'un başkanı Özkan Oğuzatak, geçen sezon ligden çekilmeleri nedeniyle bu sezon lige alınmamalarına tepki gösterdi.

Oğuzatak geçen sezon bitime 5 hafta kala çekildiklerini hatırlatarak "Sezona çok iyi hazırlanmıştık, hatta erkenden başlamıştık ancak ne hikmetse sözde yoğun istek üzerine, sırf bazı kulüpler Süper Amatör ve 1. Amatör'den transfer yapabilsin diye lig geç başlatıldı. Sonra sıkışık bir programla karşı karşıya kaldık. Tam dört kez hafta içi maç oynadık. Biz futbolcularına para vermeyen, tam anlamıyla amatör bir kulübüz. Oyuncular çalışıyor, işlerinden izin alamıyorlar. Geçen sezon dört hafta içi maç bizi adeta bitirdi. Futbolcularımız işlerinden izin alamaz hale geldi. Bu sıkışık fikstüre daha fazla devam edemedik. Zaten pandeminin de etkileri tam atlatılmamıştı. Bizi böylesine sıkışık bir fikstüre zorlayan TFF'nin şimdi bizi almamasını hayretle karşılıyorum" dedi.

Statüde büyük adaletsizlik olduğunu savunan Oğuzatak, "Süper Amatör'den çekilen takım bir sonraki sezon 1. Amatör'den devam ediyor, oynayıp hemen Süper'e çıkıyor. Aynı şey 1. Amatör'de de geçerli. Bizim suçumuz 2. Amatör'de oynamak mı? Süper'den veya 1'den çekilen takım bir sonraki sezonu boş geçirmezken biz niye 2. Amatör kulüpleri koca sezonu boş geçirmek zorunda kalıyoruz, bu şimdi adalet mi? Tamam bizi almadınız, kabul. O zaman üst liglerden çekilenlerin de sonraki sezon A takımlarını liglere almayın. Bu büyük adaletsizliği hazmetmekte zorlanıyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.