Palandöken'den Açıklama: Benzinde, motorinde indirim yapılmalı

Palandöken'den Açıklama: Benzinde, motorinde indirim yapılmalı

TESK Genel Başkanı olan Bendevi Palandöken 15 Hazirandan beri petrol fiyatlarının önemli ölçüde düştüğünü belirterek ülkemizdeki benzin ve motorin fiyatlarında acilen indirim yapılması gerektiğini belirtti.

Son 20 günde hızla düşen petrol fiyatlarının esnafa, çiftçiye ve sanayiciye yansımadığını dile getiren Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, “Esnafın, çiftçinin ve sanayicinin en önemli girdisi motorindir. Ancak uluslararası piyasada son 25 günde 8 dolar düşen petrol fiyatlarının yurt içine yansımaması ülke ekonomisini olumsuz etkilemektedir” dedi.

Tarladan sofraya, fabrikadan dükkana kadar olan süreçteki her türlü malın fiyatını belirleyen en önemli etkenlerden birinin akaryakıt fiyatları olduğunu belirten Palandöken, “Sofradaki meyvenin, sebzenin fiyatı da, mobilyadan beyaz eşyaya kadar dayanıklı tüketim maddelerinin fiyatı da akaryakıt fiyatlarına göre artabiliyor veya azalabiliyor. Dolayısıyla benzin ve motorinde yapılmayan indirimin farkı sonuçta hepimizin cebinden çıkıyor. Bu nedenle fiyatların bir an önce uluslararası gelişmelere paralel olarak indirilmesi gerekir” ifadesini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.