Patates İnsan Sağlığını Bozuyor Mu?

Patates İnsan Sağlığını Bozuyor Mu?

Çek Cumhuriyeti'ndeki Masaryk Üniversitesi'nde yapılan araştırmalar sonucunda patatesin insan sağlığı üzerinde çok ciddi olumsuz etkileri olduğu ortaya çıkarıldı. Bilim adamları ve uzmanlar kalp sağlığını etkilediğini ifade etti.

Çek Cumhuriyeti'ndeki Masaryk Üniversitesi'nde yapılan ve hemen arkasından ortaya atılan iddialar ve açıklamalara göre 42 ülkede yapılan araştırmaların sonucunda fazla patates tüketen insanlarda ve ülkelerde kalp sıkıntıları ve kalp krizi sorunlarının daha fazla yaşandığı ifade edilirken vatandaşların bu konuda kalp sağlığını korumak adına bugünden itibaren patatesi fazla tüketmemeleri ve kararında tüketimin çok daha fazla önemli olduğuna değinilirken yapılan araştırmanın sonucuna göre süt ve süt ürünlerinin tüketilmesinin kalp ve kalp damar sağlığı adına faydalarının olduğu açıklandı.

Uzmanlara göre kalp krizi ve benzeri sorunların önüne geçmek adına atılacak olan bir takım adımlar her ne kadar çok büyük bir önem taşıyor olmasına rağmen patatesin içerisinde doğal olarak ve doğal olmayarak yer alan nişasta ve benzeri maddeler kalp sağlığına damarlar aracılığı ile zarar veriyor ve bu zarar daha sonrasında ölümcül olarak geri dönüşe neden olabiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.