PKK mağdurları askere sığındı

PKK mağdurları askere sığındı

Nusaybin'de PKK'lılara yönelik operasyon sürerken, güvenlik güçlerince 900'ü aşkın vatandaşın operasyon bölgesinden tahliyesi sağlandı.

Terör saldırılarından duydukları endişe nedeniyle ilçedeki binlerce vatandaş, evlerini terk etmek zorunda kalarak başka il ve ilçelere yerleşti. İmkanı veya gidecek yeri olmayan bazı aileler ise yaşamlarını evlerinde sürdürüyor. Bu aileler arasında bulunan ve terör saldırılarına dayanamayıp evlerinden çıkmak isteyen vatandaşlar, güvenlik güçlerinden yardım talebinde bulunuyor.

Talebi anında değerlendiren güvenlik güçleri, vatandaşların güvenlik önlemleri altında kontrollü bir şekilde operasyon bölgesinden tahliye olmalarını sağlıyor. 900'ü aşkın vatandaş güçlerinin aldığı önlemler sayesinde operasyon bölgesinden uzaklaştırıldı. Aileler, tahliye edildikten sonra istedikleri adreslere yönlendiriliyor.

Boyunlarında Kur'an-ı Kerim, kucaklarında hayvanlarıyla çıktılar

Kışla Mahallesi'nde yaşayan ve terör saldırılarına daha fazla dayanamayan 17 kişilik 3 ailenin, yardım talebinde bulunması üzerine güvenlik güçleri harekete geçti. Alınan tedbirlerin ardından vatandaşlar güvenli bir şekilde tahliye edildi.

Boyunlarında Kur'an-ı Kerim, kucaklarında kümes hayvanlarıyla evlerini terk eden ailelere, güvenlik güçleri şefkat elini uzattı.

Kendilerini terör batağından kurtaran güvenlik güçlerine sarılarak sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar, asker ve polislere tek tek teşekkür etti.

(TRT Haber)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.