Rojava'da Bir Grup IŞİD'li Esir Alındı Cephanelerine de Elkonuldu

Rojava'da Bir Grup IŞİD'li Esir Alındı Cephanelerine de Elkonuldu

Rojava’nın Haseke kentinde Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile IŞİD arasında çıkan çatışmaların ardından bir grup örgüt mensubunun esir alındığı bildirildi.Köy kurtarılırken, bir grup IŞİD’li esir alındı, silah ve cephanelerine de elkonuldu.

Rojava’nın Haseke kentinde Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile IŞİD arasında çıkan çatışmaların ardından bir grup örgüt mensubunun esir alındığı bildirildi.

 

Rûdaw muhabiri, Haseke’de bugün sabah saatlerinde çok şiddetli çatışmalar meydana geldiğini aktardı.

 

Muhabirimiz, örgüt mensuplarının, dün kentin batısında, Habur Çayı’nın geçtiği Mercereh köyünde gizli operasyon hazırlığındayken YPG’nin baskınına uğradığını iletti.

 

Köy kurtarılırken, bir grup IŞİD’li esir alındı, silah ve cephanelerine de elkonuldu. 

 

Çatışmaların yaşandığı başka bir nokta olan Hoş Elbahir köyünde ise IŞİD’lilerin silahlarını geride bırakarak kaçtığı bildirildi.

 

 Doğu Neşwe ve Batı Neşwe mahallerinde de örgüt mensupları abluka altında bulunuyor.

 

Haseke’de bugün ise savaşın sıcak noktası Habur Çayı kenarı olurken, yine IŞİD’lilerin güneydoğu tarafına doğru kaçtığı haberleri geliyor.

 

 Rûdaw muhabiri, Felahat ve Vêlatên Sor köylerindeki şiddetli çatışmaların sürdüğü bilgisini verdi.

 

 Yerel kaynaklar, IŞİD’in son bir haftada etkisiz hale getirilen mensup sayısının 250 olduğunu söyledi.

 

IŞİD mensupları ile YPG savaşçıları arasında önceki akşam meydana gelen çatışmalarda ise, Deyr - i Zor yolu üzerinde bulunan elektrik santrali kurtarılmıştı.

 

Aynı gün Sürücü Kursu çevresi ile Resafa ve Kareba mahallelerinin yanısıra Ahdasan Cezaevi olmak üzere IŞİD’den 4 bölgeyi alınmıştı.

HABERE YORUM YAP

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum