Rus ve Esed uçakları Halep'i Katlediliyor!

Rus ve Esed uçakları Halep'i Katlediliyor!

Rus ve Esed uçakları Türkmen yurdu Halep'te Hastane, okul ve sivil dinlemeden şehre ölüm kusuyor.

Suriye'de Esed rejimi ve Rusya'ya ait savaş uçaklarının Türkmen yurdu Halep'te yönetim karşıtlarının kontrolündeki bölgelere fosfor, misket, vakum ve varil bombalarıyla düzenlediği saldırılarda son üç gün içerisinde 125 sivil yaşamını yitirdi, 380 kişi de yaralandı.

Sivil savunma yetkilisi İbrahim Ebu Leys, yaptığı açıklamada, Rus jetleri ile Suriye ordusuna ait helikopterlerin Türkmen yurdu Halep'te muhaliflerin denetimindeki bölgelere son üç gün içerisinde fosfor, misket, vakum ve varil bombalarıyla düzenlediği saldırılarda 9 katliam yaptığını söyledi.

Rus ve rejimin bombardımanı sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 125 sivilin yaşamını yitirdiğini, 380 kişinin de yaralandığı ifade eden Ebu Leys, sivil savunma ekiplerinin şehirde 7/24 yıkılan evlerin enkazında çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Haftalardır vurulan Türkmen yurdu Halep'in kuzeyi ve batısındaki Hıritan, Hayyan, Kefer Hamra ve Anadan neredeyse tümüyle enkaz yığınına dönüştü. Merkezdeki Türkmen mahallelerinde de birçok yerleşim yeri bomba yağmuruyla hasar gördü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.