SAP’nin gençlere teknolojik yetkinlik kazandıran programı Ankara’da mezunlarını verdi

SAP’nin gençlere teknolojik yetkinlik kazandıran programı Ankara’da mezunlarını verdi

Türkiye'nin nitelikli işgücü istihdamına destek olmaya odaklanan SAP Türkiye'nin, Genç Profesyoneller Programı'na katılanalar belgelerini aldılar

Gençlerin potansiyeline inanarak Türkiye'nin nitelikli işgücü istihdamına destek olmaya odaklanan SAP Türkiye, SAP Eğitim ve Geliştirme Enstitüsü tarafından yürütülen Genç Profesyoneller Programı ile yeni mezun gençleri geleceğin teknolojileri ile donatıyor.

 

Türkiye'de geçtiğimiz yıl ilk olarak İstanbul'da başlayan programın Ankara'daki ikinci etabı da mezunlarını verdi. Türk Kızılay'ın 'eğitim destek sponsorluğu' ile gerçekleşen eğitimin ilk meyvelerini verdiğini söyleyen SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan, "SAP Danışmanı" unvanıyla mezun olan 25 gencin, SAP'nin global sertifikalarını alarak Türkiye'nin önemli şirketlerinde istihdam edilme fırsatı yakalayacaklarını vurguladı.

2020 yılında dünya genelinde gerçek zamanlı veri yönetimi, blokzincir, yapay zeka, öğrenen makineler gibi teknoloji alanlarında yaklaşık 40 milyon nitelikli çalışana ihtiyaç duyulacağı öngörülüyor. Türkiye'de bu ihtiyacı karşılayacak yeni nesil yeteneklerin yetişmesine katkı sağlamak için 17 yılı aşkın tarihindeki en büyük eğitim yatırımına imza atan SAP Türkiye, Genç Profesyoneller Programı'nı İstanbul ve Ankara'da hayata geçirdi.

 

Geçtiğimiz yıl İstanbul'da başlayan programa katılan gençler, SAP'nin global sertifikalarını aldılar ve SAP iş ortaklarında ve müşterilerinde istihdam edildiler. Ankara'da Türk Kızılay'ının Etimesgut Yerleşkesinde gerçekleşen ikinci eğitim programı ise ocak sonu itibariyle mezunlarını verdi. Gençlere yönelik ücretsiz bir eğitim programı olmasıyla öne çıkan Genç Profesyoneller Programı, SAP'nin en son inovasyonlarına odaklanarak SAP çözümlerine dair teknik ve fonksiyonel eğitimlerin yanı sıra iletişim, sunum, tasarım odaklı düşünme gibi kişisel becerilerin gelişimini de destekliyor. SAP Eğitim ve Geliştirme Enstitüsü tarafından yürütülen program kapsamında bugüne dek dünya genelinde 22ülkede 2200'dan fazla genç eğitim aldı ve bu gençlerin %99'u SAP iş ortaklarında ya da müşterilerinde istihdam edildi.

19 Şubat Salı günü Ankara'da gerçekleşen mezuniyet töreninde SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan ve Türk Kızılay Genel Müdürü Kerem Kınık'ın açılış konuşmalarının ardından SAP Eğitim ve Gelişim Enstitüsü Direktörü Johann Pretorius ve SAP Türkiye Dijital İş Servisleri Direktörü ve SAP Genç Profesyoneller Program Türkiye Direktörü Murat Benlidayı programa dair ayrıntıları katılımcılarla paylaştı.

Nitelikli işgücü ihtiyacı tüm dünyada hızla artmaya devam ediyor

"Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan 19 yıl önce benzer bir eğitim programı hayata geçirdiklerini ve kendisinin de eğitmen olarak yer aldığını belirterek, "Tabii ki geçen yıllarda dünyayla birlikte dijital dönüşüm algısı da değişti." dedi. Konuşmasında modern dünyanın iş problemlerinin çok hızlı değiştiğini ve bu hızın artarak devam edeceğini belirten Candan, "Bu mücadelede çorbada tuzumuz olsun diye bu programı başlattık. SAP'nin DNA'sında insan odaklı olmak yatıyor. Çünkü geliştirdiğimiz ve topluma sunduğumuz her çözümün özünde, insan hayatını iyileştirmek ve kolaylaştırmak var. Bu yüzden de eğitim programları hayata geçirmek bizim için çok önemli. Artık dünya her anlamda birbirine bağlı ve geleneksel iş modellerini yapay zeka, nesnelerin interneti, büyük veri gibi çığır açan teknolojiler ile yeniden tasarlamalıyız. Dijital ekonomide ülke olarak söz sahibi olmak ve rekabette öne çıkmak istiyorsak gençlerimizi şimdiden bu yeni dünyanın ihtiyaç duyduğu yetkinliklerle donatmamız ve dijital becerilerini artırmamız gerekiyor. En büyük hedefimiz; ileri teknolojiler alanında teknik uzmanlığa sahip daha çok genç yetiştirmek ve ülkemiz için fark yaratacak bu programın sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasını sağlamak. Program ile sadece ürün bilgisi değil, yeni düşünme tarzını da öğrenmiş mezunlarımıza yeni yolculuklarında başarılar dilerim." diyerek sözlerini tamamladı.

"Ülkemizin önceliklerini önceliklendirmemiz gerekiyor"

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ise acımasız rekabet yarışlarının sürdüğü dünyada bilginin yönetilmesinin çok kıymetli olduğunu belirtti. Türkiye'de bilginin yapısallaştırılmasının ve iyi kurgulanmasının önemine dikkat çeken Kınık, bu alanda çalışacak uzman bireyler yetiştirmenin de bir seferberlik olarak düşünülmesi gerektiğini ifade etti: "Ülkemizde bu işin mimarisini oluşturacak, rehberliğini yapacak, etkili, güçlü, yeteri kadar uzman yok. Rekabetlerin acımasızlaştığı bir dönemdeyiz. Bu savaşta biz Türkiye olarak ne yapacağız.Kendi devletimizin, kendi milletimizin, kendi topraklarımızın bilgisini nasıl daha değerli kılacağız. Ülkemizin önceliklerini önceliklendirmemiz gerekiyor. Bu yüzden kendine yetebilen, meslek ve görev sahibi gençler yetiştirmeliyiz. Türkiye dünyanın en çok yardım yapan, mağdurlara el uzatan ülkesi. Aynı zamanda en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülkeyiz. Demek ki dünyanın en iyi ülkelerindeniz. Bu anlamda gençlere inanıyoruz. Onları eğitim alanında desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

Türk Kızılay'ın 2017 yılında Pusula projesiyle SAP Türkiye ile olan yol arkadaşlığının başladığını söyleyen Kınık, şöyle devam etti: "Pusula projemiz ile mümkün olan tüm iş süreçlerimizi otomasyona kavuşturmayı hedefliyoruz. Ürettiğimiz tüm bilgileri yapısal bir hale getirerek geleceğimize ışık tutacak öngörülere dönüştürmek için öğrenen bir sistem yarattık. SAP ile bu yolculuğu birlikte sürdürüyoruz. Bu anlamda SAP ile olan yol arkadaşlığımızın yanı sıra gençlerimizin eğitimi için de ortak projeler, sponsorluklar geliştirmeye devam edeceğiz. Yetiştireceğimiz uzman gençlerimiz sayesinde ülkemizin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında olması için bizim de katkımız varsa ne mutlu bize..."

Gençler teknik ve sosyal yetkinliklerle donatılıyor

SAP Eğitim ve Geliştirme Enstitüsü tarafından hayata geçirilen Genç Profesyoneller Programı, gençlere sürdürülebilir çalışma olanakları yaratmayı desteklemekte ve faaliyet gösterdiği ülkelerin ekonomik büyümesine katkı sağlamaktadır. Programın kapıları mezun olduktan sonra iş arayışında olan ya da 3 yıl içerisinde niteliklerine uygun bir işe giremeyen tüm gençlere açık. Geçtiğimiz yıl İstanbul'da başlayan programa katılan 25 genç, 3 ay süren SAP Sales Cloud ve SAP Commerce Cloud odaklı eğitimlerini tamamladılar ve SAP ekosisteminde istihdam edildiler. Program kapsamında 7 Aralık 2018'de başlayan Ankara etabında ise 25 genç, SAP'nin yeni nesil ERP çözümü olan S/4HANA'yı da içeren kapsamlı bir içerikle, onları rekabette öne geçirecek teknik, sosyal ve iletişim yeteneklerini geliştirme şansı elde ettiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.