İbrahim Halil ER

İbrahim Halil ER

Sevdiği kadın için hicret eden sahabe

İlkime bin Vekkas el-Leysi buyuruyor ki; Ömer (ra) minberde şöyle konuşurken işittim:

"Resûlullah (sav)’den işittim: “Ameller niyetlere göredir. Herkese niyet ettiği şey vardır. Kim dünyalık elde etmek veya bir kadınla evlenmek için hicret ederse onun hicreti de o hicret ettiği şeydir.”

AŞIK BİRİSİ

Hicret edenlerden birisi, hicretin amacı ve fazileti için değil, Ümmül Kays isimli bir kızla evlenmek için hicret etmiştir.
Olay şöyle gerçekleşmiştir. Ümmülkays’la nişanlı olan bir adam, nişanlısının hicret emriyle Medine’ye gelmesi üzerine ona kavuşmak için Medineye hicret etmiş ve onunla evlenmiştir. Bu nedenle ona Ümmülkaysın muhaciri adı verilmiştir.

«Ibni Mes'ud (R.A.) den rivayet olunmuş, demiştir ki : «Bizim yanımızda bir kadınla nişanlanmış bir kişi vardı. Bu adamın nişanlısı kadına Ümmü kays denirdi. Kadın o adamla nikahlanmaktan kaçınarak Mekke-i mükerremeden Medînei münevvereye hicet etmişti. Bunun üzerine nişanlanan erkekte hicret etti. Ve kadın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.