Seydişehir sinemaya kavuştu

Seydişehir sinemaya kavuştu

Belediye Başkanı Mehmet Tutal'ın girişimleri sonucu uzun yıllar sonra ilçede yeniden sinema salonu açıldı.

Şaban Cengiz Kültür Merkezinde faaliyete geçen Yıldız Sinemalarının açılış programına Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer, İlçe Emniyet Müdür Vekili Kasım Özdemir, Siyasi Parti İlçe Başkanları, STK Başkanları, Mahalle Muhtarları, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri katıldı.

Başkan Tutal, açılış töreninde yaptığı konuşmada, ilçenin her alanda büyümesiyle sosyal ve kültürel faaliyetlere önem verdiklerini kaydetti.

İnsanların sosyal ihtiyaçlarının olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, sinema sektörünün 1 dakikalık bir gösterimle 1895'li yıllarda başladığını kaydetti.

Son yıllarda sinema sektöründe büyük canlılık yaşandığını belirten Başkan Tutal; hem ilçemizde , hemde ülkemizde sosyal ve kültürel yapı itibari ile bu tür sosyal ihtiyaçlar ortaya çıktı. Özelikle son 6 aydır ilçemizde sinema salonu için yoğun bir talep gördük. Bu talebe cevap verebilmek için bu mekanımızı değerlendirdik.Güzelde bir çalışma oldu. Ben işletmecilerimize teşekkür ediyorum " dedi.

İhtiyaca ve sosyal işleyişe göre tek salon yetersiz kalması halinde çoklu salonlar kazandıracaklarını kaydeden Başkan Tutal; genç nüfusun yoğun olduğu bir ilçeyiz. Tek salon ihtiyacımızı karşılayamayacak olursa çoklu salon çalışmalarını hayata geçireceğiz. Bu projenin ilçemize hayırlar getirmesini ve güzellikler katmasını ve hayırlı olmasını diliyorum "dedi.

screenshot-28.png

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, açılışın gerçekleştirilmesinin ardından programa katılan davetlilerle birlikte salonda gösterime girecek olan sinema filmlerinin fragmanlarını da izledi.

Şaban Cengiz Kültür Merkezinde gerçekleştirilen açılışın ardından Seydişehir'de yeniden start alan sinema dönemi Göbekli Tepe Rafadan Tayfa ve Aşk Tesadüfleri Sever 2 filmlerinin gösterime girmesiyle başladı.

screenshot-29.png

Sinema salonunda günlük film seanslarının saat 11.00’de başladığı, her 2 saat arayla 13.00, 15.00 . 17.00 19.30 ve 22.00 saatlerinde gösterimlerin gerçekleştirileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.