Talabani'nin Tabutu Kürt Paçavrasına Sarıldı!

Talabani'nin Tabutu Kürt Paçavrasına Sarıldı!

Geçtiğimiz salı günü ölen Irak eski cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin naaşı, Almanya'dan Süleymaniye'ye getirildi

 83 yaşında ölen Talabani'nin bedeni, Irak Havayolları'na ait uçakla kente ulaştırıldı. Tartışmalı referandumun ardından dış uçuşlara kapanan Kuzey Irak Yerel Yönetimi bölgesine giden uçak, yasaktan muaf tutuldu.

Irak hükümetinin bu davranışına karşılık olarak nankörlük yapan Kürt yetkililer, eski Irak Cumhurbaşkanı Talabani'nin tabutunu Irak bayağına değil de Kürt paçavrasına sardı. 

Olay hem Irak halkı hem de Iraklı siyasetçiler tarafından tepki gördü. Bunun üzerine cenaze merasimini canlı yayın olarak nakleden birçok yerli televizyon kanalı da yayını kesti.

Nankörlükte bugün:

Almanya'da tedavi gördüğü hastanede ölen Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin tüm hastane masrafları Irak Merkezi Hükümeti tarafından karşılandı.

Bunun yanında Kuzey Irak Yerel Yönetiminde anayasaya aykırı referandumun yapılmasının ardından Kuzey Irak Yerel yönetimine uygulanan uçuş yasağından Talabani'nin naaşını Süleymaniye'ye taşıyan uçak muaf tutuldu.

Irak hükümetinin tüm bu iyiliklerine rağmen Kuzey Irak Yerel Yönetimi, Talabani'nin tabutunu Irak bayrağına değil de Kürt paçavrasına sardı. 

Olay Irak yetkilileri tarafından büyük tepki görmesine rağmen cenazede tek bir Irak bayrağı dahi görülmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.