TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Bütçe Durumunu Değerlendirmeye Başladı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Bütçe Durumunu Değerlendirmeye Başladı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu gelecek sene devletin ne kadar kar edeceği ve ne kadar zarar edeceği, hangi vatandaşın cebinden kaç lira vergi çıkacak olduğunu hesaplamaya başladı. Buna göre ÖTV ülkenin ana damarlarını oluşturuyor.

Gelecek sene zengin vatandaşların cebinden 106 milyar liralık bir para çıkacak olurken sıradan ve her vatandaşın ödediği özel tüketim vergisinde ise 136 milyar lirayı aşkın bir vergi alınacak, devlet bunun yanında gelir vergisi olarak alacağı 106 milyar lira verginin yanında 46.2 milyar lira kurumlar vergisi alarak vatandaşın yaşam biçimine yön verebilecek.

Her sene artan sosyal yardımların vatandaşı daha da fazla rahatlattığı belli bir göz ile gözlemlenirken vatandaşın cebinden alınacak olan vergilerin sadece bunlarla sınırlı kalmayacak olduğu, vergi cezaları, trafik cezaları, fatura cezaları ve bir takım bankalar tarafından alınan faizlerin de etkili olabilecek olduğunu ifade etmek gerekiyor. Her sene yardımlaşma adı altında toplanan milyarlarca dolarlık gelirlerinde aynı şekilde bir kısmının hazinede kalmasının söz konusu olabilecek olduğu gibi vergiye dayalı sistem dolayısı ile en az 400 milyar liralık bir paranın hazineye girmesi bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.