TEOG SINAV DUASI - SINAVA GİRMEDEN ÖNCE BU DUALARI MUTLAKA OKUYUN

TEOG SINAV DUASI - SINAVA GİRMEDEN ÖNCE BU DUALARI MUTLAKA OKUYUN

TEOG sınavına öğrenciler ve aileler gün sayarken TEOG sınav duaları ve sınava girmeden önce okunacak dualar aileler tarafından merak ediliyor.23-34 Kasım arasında yapılacak TEOG sınavında yüzbinden fazla öğrenci yarışacak.

1 milyonun üzerinde öğrencinin yarışacağı TEOG için okunacak dualar nelerdir? TEOG sınavı duaları haberimizde.Aileler ve öğrenciler tarafından Temel Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) için okunması gereken dualar merak ediliyor. Nihat Hatipoğlu TEOG sınav duası ile beraber TEOG sınavında okunacak duaları haberimizin detaylarında. 23-24 Kasım tarihleri arasında yapılacak TEOG ikinci dönem sınavları başlıyor.
Sınavda yarışacak olan öğrenciler TEOG sınavı sırasında hangi duaları okuyabilir? Sınavdan önce, sınavda başarı için okunacak duaların faydası dokunabilir.Dualar ile beraber sıkı ve düzünli çalışmakta önemli. Sıkı çalışmaların ile beraber sınav stresiyle başa çıkmak için okunacak bazı dualar var.

UNUTKANLIK YAŞAMAMAK İÇİN

Öğrencilerin başına gelen en büyük korkulardan biri sınavda unutkanlık yaşamak. Unutkanlık yaşamamak için;
"Bismillahirrahmanirrahim, Ferdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün(1). İyyâke na'büdü ve iyyâkenesta'în.(2) İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ."(3) On dokuz defa okunabilir.

SINAV ÖNCESİ

Sınav öncesi sınav stresini yenmek ve başarı için okunacak bazı dualar da var. Bunlardan bir tanesi Saleten Tüncina Duası:
Saleten Tüncina Duası:
"Allâhumme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli Seyyidina Muhammedin salâten tüncînâ bihâ min-cemî'il-ehvâli vel âfat. Ve takdî lenâ bihâ cemîal hâcât ve tutahhirunâ bihâ min-cemîi's-seyyiât ve terfe'unâ bihâ ındeke a'lâ'd-deracât ve tubelliğunâ bihâ aksâ'l-ğayât min cemiîl-hayrâti fî'l-hayâti ve ba'del-memât birahmetike Yâ erhame'r-rahimîn. Hasbunellahu ve ni'mel vekîl, ni'mel mevlâ ve ni'me'n-nasîr. Ğufraneke rabbenâ ve ileyke'l-masîr."

Nihat Hatipoğlu Duası İçin Tıklayın

Saleten Tüncina Duasının anlamı

"Allah'ım! Efendimiz Muhammed'e (asm) ve onun Ehl-i beytine salât eyle. Bu salâvat o derece değerli olsun ki: Onun hürmetine bizi bütün korku ve belalardan kurtarırsın. Bizim ihtiyaçlarımızı o salâvat hürmetine yerine getirirsin, bizi bütün günahlardan bu salâvat hürmetine temizlersin, o salâvat hürmetine bizi derecelerin en üstüne yüceltirsin, o salâvat hürmetine hayatta ve öldükten sonra düşünülebilecek bütün hayırlar konusunda gayelerin en sonuna kadar ulaştırırsın. Ey merhametlilerin merhametlisi, bize bunları merhametinle nasip eyle. Allah Tealâ bize kafidir ve ne iyi bir dost, ne iyi bir vekildir. Ey Rabbimiz, senin mağfiretini dileriz, dönüş yalnız sanadır."

Sınava girerken İsra suresinin 80. ayeti kerimesi okunabilir:
(Rabbi edhilni müdhale sıdkın ve ehricni muhraca sıdkın vec’al li min ledünke sultânen nesirân)
”Ey Rabbim! Gireceğim yere dürüstlükle girmemi sağla; çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla.Bana tarafından, hakkıyla yardım edici bir kuvvet ver.”

Sınava başlarken Tâhâ suresinin 25-26. ayetleri okunabilir:
(Rabbişrah li sadri.Ve yessir li emri.Vahlul ukdeten min lisani.Yefgahü kavli)
”Rabbim! Yüreğime genişlik ver,işimi bana kolaylaştır,dilimden bağı çöz ki, sözümü anlasınlar”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.