TİTCK: 5000 İnternet Sayfasını Kapattık!

TİTCK: 5000 İnternet Sayfasını Kapattık!

Türkiye İlaç Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Denetimlerden Sorumlu Kurum Başkan Yardımcısı Fatih Tan açıklamalarında bu sene içerisinde 5000 sağlık ile ilgili satış yapan internet sitelerini kapattıklarını açıkladı.

Türkiye İlaç Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Denetimlerden Sorumlu Kurum Başkan Yardımcısı Fatih Tan açıklamalarında bu sene içerisinde ciddi oranda artan ve her sene daha fazla gelişen sağlık sektörüne yanıltıcı ilaçlar ile beraber vatandaşları kandırmaya çalışan 5000 internet sitesinin derhal kapatıldığı ve hemen ardından savcılıklara suç duyurusunda bulunulduğu açıklandı.

Türkiye İlaç Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Denetimlerden Sorumlu Kurum Başkan Yardımcısı Fatih Tan açıklamalarında bu tür internet sitelerini SABİM ve BİMER direkt olarak bildirmelerini ve bu sayede bu tür sitelerin vatandaşı yanıltmasının önüne geçilebilecek olduğunu açıkladı. Bir çok vatandaşı internet üzerinden ''AIDS hastalığına kesin çözüm, MS hastalığına %100 tedavi, ALS hastalığına %100 tedavi ve çözüm'' gibi tedavisi olmayan hastalıkları geçirdiğini iddia eden ve 100.000 TL fiyatlara varan ilaçlar hazırladıklarına değinen kişilerin adeta tedavi vaadi ile kandırılmasının önüne geçilmesi gerektiğini açıkladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.