TOSYALI'DAN CEZAYİR'DE ÜRETİM REKORU

TOSYALI'DAN CEZAYİR'DE ÜRETİM REKORU

Tosyalı Holding firmalarından Tosyalı Algerie, Cezayir'de üretimlerine devam ediyor

Tosyalı Holding firmalarından Tosyalı Algerie, Cezayir'de üretimlerine devam ediyor. Geçen yıl MIDREX teknolojisi kullanarak dünyanın en büyük DRI modülünü devreye alan Tosyalı Algerie, henüz 2 yıllık faaliyet süresine rağmen tek bir DRI modülüyle yıllık 2,23 milyon ton üretim yaparak dünya rekoruna imza attı.

3 kıtada 25 tesisle üretimine devam eden Tosyalı Holding, yıllık kapasitesi 2,5 milyon tona ulaşan Cezayir'in ilk DRI tesisi olan MIDREX Doğrudan İndirgenmiş Demir Üretim Tesisi'ni, ABD merkezli MIDREX Technologies ve konsorsiyum ortağı Paul Wurth ortaklığında hayata geçirdi. Üretim esnekliği açısından önemli bir avantaj sağlayan DRI tesisi, demir atığı ve ham madde bağımlılığını büyük ölçüde azaltırken, sağladığı enerji verimliliğiyle de karbon ayak izini en aza indirgiyor. Tesisin faaliyete geçmesiyle 2018'de başlayan inşaat demiri ihracatının, gelecek yıllarda devreye alınacak yeni yatırımlarla 600 bin tona ulaşması hedefleniyor.

Tosyalı Holding'i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İlhami PEKTAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.