Trabzonda'da 61 Plaka Oyunu Herşeyi Deşifre Etti

Trabzonda'da 61 Plaka Oyunu Herşeyi Deşifre Etti

Trabzon’da birçok kaçakçının 61 plakalı otomobil kiralayarak sigara, silah ve uyuşturucu sevkiyatı yaptığı öğrenildi.Son günlerde artan kaçakçılık ve terör olaylarının ardından Emniyet güçleri şok bir ayrıntıyı gözler önüne serdi.

Trabzon’da birçok kaçakçının 61 plakalı otomobil kiralayarak sigara, silah ve uyuşturucu sevkiyatı yaptığı öğrenildi.
Son günlerde artan kaçakçılık ve terör olaylarının ardından Emniyet güçleri şok bir ayrıntıyı gözler önüne serdi. Özellikle Güneydoğu’dan uyuşturucu, sigara ve silah kaçakçılığı yapmaya çalışan kişilerin yol kontrollerine takılmamak için 61 plakalı araçları kiraladıkları ortaya çıktı.
 
ANINDA MÜDAHALE

 
Türkiye’de ‘Kimlik Bildirme Kanunu’nda yapılan değişiklikle, otomobil kiralayan kişinin kimlik bilgileri ile kiraladıkları araç bilgisini eş zamanlı olarak güvenlik güçlerine bildirme zorunluluğu getirildi. Böylece terör örgütleriyle ya da uyuşturucu kaçakçılarıyla bağlantılı olabilecek kişilere anında müdahale edilebilecek. Trabzon’da oto kiralama işi yapan Fatih Dokuz ise, iki aracının sigara kaçakçıları tarafından kullandığını belirterek, “Kimlik bildirme kanunu çıktıktan sonra biz oto kiralama sahipleri de rahat bir nefes aldık. Bu sistem sayesinde artık araçlarımız da daha güvende oluyor” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.