Türk bilim adamının geliştirdiği yüz okuma teknolojisi ile artık hastalıklar daha erken teşhis edilecek

Türk bilim adamının geliştirdiği yüz okuma teknolojisi ile artık hastalıklar daha erken teşhis edilecek

Sony, Rohm, Fujitsu, Toshiba gibi firmalarda uzun süre çip, mikro işlemci ve cep telefonu için mikro işlemci geliştirme projelerinde çalıştı. 2007 yılında Ayonix Yüz Tanıma Teknolojileri şirketini kurdu

Çorum’da doğan Dr. Sadi VURAL , İstanbul Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü‘nden mezun olduktan sonra yüksek lisans eğitimini Japonya’nın Kyoto kentinde, doktora eğitimini ise Osaka Üniversitesi Arai Laboratuvarı‘nda tamamladı. Burada dünyanın en ünlü robotistlerinden biri olan ve kendi robotunu yaparak tüm dünyaya ismini duyuran Prof. Hiroshi Ishiguro‘nun öğrencisi oldu. Sony, Rohm, Fujitsu, Toshiba gibi firmalarda uzun süre çip, mikro işlemci ve cep telefonu için mikro işlemci geliştirme projelerinde çalıştı. 2007 yılında Ayonix Yüz Tanıma Teknolojileri şirketini kurdu.

Bu teknolojinin dünyadaki en iyi uygulayıcılarından biri olan Sadi Vural, 18 yıldır bu konu üzerine çalışıyor. 12 yıl önce Japonya’da kurduğu Ayonix yüz tanıma şirketiyle bu teknolojiyi güvenlik amaçlı G20, Birleşmiş Milletler ve gizli istihbarat teşkilatlarına uyguladı.

turk-bilim-adaminin-gelistirdigi-yuz-okuma-teknolojisi-ile-artik-hastaliklar-daha-erken-teshis-edilecek.png

Sadi Vural şimdi yüz okuma teknolojisi ile özellikle önleyici tıp yöntemi olarak Kanser, Alzheimer, Parkinson, Kalp hastalıkları, Psikolojik rahatsızlıklar vb. hastalıkların teşhis edilmesi için çalışmalar yapıyor.

Yüzde incelenebilecek yaklaşık 50 bin tane özellik olduğunu ve bunların hastalıkla birlikte değiştiğini bildiren Vural, ilk testlerde başarılı sonuçlar aldığını ve yakın zamanda sonuca ulaşacağını söylüyor. Ayrıca, son kullanıcı olarak insanlar cep telefonlarını açtıklarında anlık olarak hastalık konusunda yüz analizlerini de yapabilecek. Bir sağlık sıkıntınız varsa, cep telefonunuz en yakın sağlık kurumuna gitmeniz gerektiğine ilişkin uyarı verecek.

turk-bilim-adaminin-gelistirdigi-yuz-okuma-teknolojisi-ile-artik-hastaliklar-daha-erken-teshis-edilecek-001.png

Dr. Sadi Vural’ı yaptığı önemli çalışmalardan dolayı tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının artarak devamını diliyoruz.

İlhami Pektaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.