TÜRK BİLİM İNSANI MEHMET TONER'DEN TIPTA ÇIĞIR AÇAN BULUŞ !

TÜRK BİLİM İNSANI MEHMET TONER'DEN TIPTA ÇIĞIR AÇAN BULUŞ !

Harvard-MIT Üniversiteleri Sağlık Bilimleri ve Teknolojileri Enstitüsü profesörü olan Mehmet Toner, 3 saniye içinde 100 milyar hücreyi tarayarak kanserli hücreyi bulabiliyor.

Harvard-MIT Üniversiteleri Sağlık Bilimleri ve Teknolojileri Enstitüsü profesörü olan Mehmet Toner, 3 saniye içinde 100 milyar hücreyi tarayarak kanserli hücreyi bulabiliyor. Türk bilim insanının tıpta çığır açan bu çalışmasıyla birçok kanser hastası erken tedavi imkanına kavuşacak.

Vücuttaki bütün hücrelerin yüzde 95’i kan hücresidir. Kanın içinde her bilgi var ve hastalığı kan yoluyla teşhis etmek mümkün. Sıvı biyopsisi ile kan parçalarına ayrılarak analiz ediliyor. İşte bu yöntemde kanın içinde kimsenin bulamadığı bilgiler teşhis edilerek insanlığa faydalı hale getirilebiliyor. Bu teknoloji sayesinde sağlıklı insanların kanlarına bakılarak varsa kanser hücreleri tesbit edilebiliyor ve erken tanı ile tedaviye imkan veriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.