Türk Kadını 46 Yaşında Menopoza Yakalanıyor!

Türk Kadını 46 Yaşında Menopoza Yakalanıyor!

Tarihten bu yanadır net olarak bilinemeyen ancak tam olarak tıp tarafından da kanıtlanamayan menopozun yaşı hakkında bugüne kadar yapılan açıklamalar tek tek değerlendirildi ve araştırıldı.

Acıbadem Eskişehir Hastanesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Meliha Kovancı Bayraktaroğlu tarafından yapılan açıklamalarda TÜRK kadınlarının menopoza girme yaşının 46 olduğu Avrupa'da yaşayan kadınların ise kalsiyum ve dengeli beslenme gibi bir takım nedenler dolayısı ile 51 yaşında menopoza girdiklerine değinilerek vatandaşların bu konuda dikkatli olmadığı ifade edildi.

Uzmanlara göre her ne kadar bunun beslenme ile alakası yer alıyor olsa da maalesef ki Türkiye ve çevresinde yer alan ortalama paranın düzgün gıdalara yetmemesi ve vatandaşların en ucuz gıdayı tercih etmek zorunda kalması gibi bir takım nedenler dolayısı ile sorunlara neden oluyor. Acıbadem Eskişehir Hastanesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Meliha Kovancı Bayraktaroğlu ise bu açıklamaları bir nevi doğrulayarak kadınların Türkiye'de gerekli besini Avrupa'lı kadınlara oranla az olmalarına bağlıyor. Uzmanlara göre kadınların erken yaşta menopoza yakalanmalarının en büyük nedenlerinden bir tanesi sıkıntı ve stres olarak gösteriliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.