“TÜRK KARTALI”NA ALMANYA'DAN “MÜKEMMEL TASARIM” ÖDÜLÜ

“TÜRK KARTALI”NA ALMANYA'DAN “MÜKEMMEL TASARIM” ÖDÜLÜ

“ALPINA” uçak tasarımı, suya inebilen “AQUA” ve 4 kişi kapasiteli “ALPINA D-DSNB” alternatifleri ile “havacılık, deniz ve demiryolu taşıtları” kategorisinde altın ödüle layık görüldü.

Türk tasarımcı Öğretim Üyesi Hakan Gürsu önderliğindeki Designnobis ekibi tarafından tasarlanan, Celal Gökçen’in sahibi olduğu, Berlin’de üretime devam eden Aquila Uçak Fabrikası ve Bursa Uzay ve Havacılık tarafından geliştirilen ve Türkiye’de bu yıl üretime başlanması hedeflenen “Türk Kartalı ALPINA” uçak modeli, Almanya’da düzenlenen yarışmada “Mükemmel Tasarım” ödülünü kazandı.

ALPINA” uçak tasarımı, suya inebilen “AQUA” ve 4 kişi kapasiteli “ALPINA D-DSNB” alternatifleri ile “havacılık, deniz ve demiryolu taşıtları” kategorisinde altın ödüle layık görüldü.

Bugün Türkiye’nin ilk 500 büyük şirketi listesinde yer alan ve 1987 yılında kurulan Bursa'lı firmamız BPLAS, Almanya’da üretim yapan Aquila Uçak ve Havacılık Şirketini 2015 yılında satın almıştı.

Ekibimizi ve firmamızı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

İlhami Pektaş

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.