TÜRK YAZILIM ŞİRKETİ OPSGENIE GİRİŞİM DÜNYA DEVİ ATLASSIAN TARAFINDAN 295 MİLYON USD'A SATIN ALINDI

TÜRK YAZILIM ŞİRKETİ OPSGENIE GİRİŞİM DÜNYA DEVİ ATLASSIAN TARAFINDAN 295 MİLYON USD'A SATIN ALINDI

Girişimcilik ve teknoloji dünyasının son günlerde konuştuğu tek bir konu var. O da Ankara’da kurulan bir startup’ın, 21 milyar dolarlık yazılım devi Atlassian tarafından satın alınması

Girişimcilik ve teknoloji dünyasının son günlerde konuştuğu tek bir konu var. O da Ankara’da kurulan bir startup’ın, 21 milyar dolarlık yazılım devi Atlassian tarafından satın alınması. ‘OpsGenie’den bahsediyoruz. Belki de bu markayı birçoğumuz duymadı bile. Ancak sessiz sedasız, 6 yılda öyle işler yaptılar ki, dünya devi çıkıp 295 milyon dolar (yaklaşık 2 milyar TL) verip Ankaralı startup'ı bünyesine aldı.

Berkay Mollamustafaoğlu‘nun ODTÜ Teknokent’te yer alan teknoloji şirketi OpsGenie aslında altı sene önce Ankara’da kurulmuş bir girişim. Akıllı bildirim çözümü olarak tanımlanıyor. Amerika’da da bir ofis açan şirket, 10 milyon dolarlık yatırım alarak kendini geliştirmeyi sürdürdü. Dünyanın dört bir yanında 3 binden fazla şirket OpsGeni’nın müşterisi oldu. Bu başarısı ile uzun zamandır partner olarak çalışmakta olduğu 21 milyar dolarlık piyasa değerine sahip Atlassian’ın dikkatini çekti ve 295 milyon USD'a satın alındı.

Son dönemlerde Türk girişimciler dünya çapındaki devlerin dikkatini çekmeye devam ediyor. Yabancı şirketlerin startuplar'ı satın aldığı ilk yerli şirketlerin başında Gittigidiyor, Yemeksepeti, Markafoni ve Pozitron geliyor. Yemeksepeti 2015 yılında 589 milyon dolara satılırken, OpsGenie listeye ikinci sıradan girdi. 3. sırada ise geçen aylarda bu listeye giren yerli oyun şirketi Gram Games oldu. Zynga, Türk oyun şirketi Gram Games'i 250 milyon dolara satın aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.